Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl kurbanlaşma programında konuştu. Bingöl, “Sizler aracılığıyla tüm Eskişehirli hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyor, bu bayramın ülkemizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın; huzur, barış ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum. Bugün kini, hırsı, adaletsizliği, hoşgörüsüzlüğü terk edip yerine kardeşliği, tevazuyu, adaleti, hoşgörüyü tesis etme günüdür. Bu anlayışla ifa ettiğimiz ve ifa edeceğimiz kurban ibadetinin Cenab-ı Hak katında makbul olmasını diliyorum.

 Değerli basın mensupları: Bu bayramda isterdik ki her şey milletimizin arzu ettiği istikamette gelişsin. Fakat maalesef bir yerden terör, bir yerden işsizlik, bir taraftan hayat pahalılığı, diğer taraftan da ahlaki ve toplumsal bunalımlar milletimize gerçek bayram yaşama fırsatı vermemiştir. İnşaAllah gerçek bayramları tarihte olduğu gibi Milli Görüş iktidarında yaşayacağız. Bayramlar toplumsal dayanışma ve paylaşma duygularının en yoğun yaşandığı günlerdir. Ne var ki bu bayramlarda da İslam dünyasından gelen canhıraş feryatlar, kesif dumanlar, sevinçlerimize gölge düşürmüştür. Ülkemiz zor ve kritik bir süreçten geçiyor. Ülke olarak, millet olarak bir kuşatma ile karşı karşıyayız. Hem ülkemizde hem coğrafyamızda hem de dünyada herkesi umutsuzluğa sevk eden hadiseler yaşanmaktadır. Yaşadığımız dünyada çifte standart hakimdir.

Zulüm ve sömürü düzeni hakimdir. Bu sistemin insanlığa terör ve kaostan başka verebileceği hiçbir şey yoktur. Çünkü bu sistem ahlaki temelden, adalet duygusundan ve adil paylaşımdan yoksundur. Bu kaos, bu zulüm ancak ve ancak gücü değil, Hakkı üstün tutan bir anlayış ile önlenebilir. Bayramların bize verdiği en önemli mesajlardan birisi: Kavgaları bir kenara bırakıp, kardeşliği tesis etmemizdir. İnanıyoruz ki bayramlar bu gönül dirilişine vesile olacaktır. Birlik ve kardeşlik iklimi Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a bütün coğrafyamızda sağlanmış olacaktır. Çünkü bayram yakınlaşmaktır. Savaş değil barış, çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük değil eşitlik, sömürü değil adil paylaşım ancak Saadet Partimizin savunduğu ilkelerle sağlanabilir. İslam dünyası bunu gerçekleştirecek her türlü güce ve imkana sahiptir.

 Esas olan gücümüzü birbirimize karşı değil, birbirimizin yardımı için kullanmaktır. Müslümanlar Cenab-ı Allah’ı kendilerine bahşettiği imkanları birleştirdikleri taktirde muazzam bir güç oluştururlar, insanlığa yön verirler. Adalet ve barış üzerine kurulu yeni bir dünyayı inşa edebilirler. İnşaAllah bu bayram İslam aleminde bir uyanışa, bir dirilişe vesile olur. İslam aleminde ki gözyaşının sona ermesine vesile olur. Bir an evvel İslam Birliğinin ve adil bir dünyanın kurulmasına vesile olur. Dua ve temennilerimiz bunun içindir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, hepinize hürmetlerimi sunuyor, Cenab-ı Allah’ın bize gücün değil Hak’kın hakim olduğu yeni bir dünyayı kurmayı nasip etmesini diliyorum. Diğer taraftan bugün Saadet Partimizin kuruluşunun 20. yıl dönümünü kutluyoruz. "Önce ahlak ve maneviyat, üreterek kalkınma, şahsiyetli dış politika," diyerek yola çıktık ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Bugün aynı istikamette; düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma, hak ve adalet, dürüstlük ve şeffaflık, fikir ve inanç hürriyeti ilkelerini tavizsiz bir şekilde savunuyoruz. Biz, Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı krizler ve badireler karşısında hakkı, adaleti ve bir arada yaşamayı reçete olarak tüm kesimlere sunduk ve sunmaya devam ediyoruz.

 Çünkü Saadet Partisi'nin siyaset anlayışı, günü kurtarmak değil geleceği toplumun faydası istikametinde şekillendirme gayreti, reel politik değil hakkın ölçü alınmasıdır. Yine bu yıl 47. Yılını kutladığımız Kıbrıs Barış Harekatı; emperyalizmin ve sömürgeci güçlerin tahakkümüne aldırış etmeden, güçlü ve bağımsız bir duruş sergilemenin simgesidir. Bu harekat zulme karşı adaletin, savaşa karşı barışın tesisi manasına gelmektedir. Bu sebeple Kıbrıs Barış Harekatı tarihimizin eşsiz zaferlerinden birisidir, Cumhuriyet döneminin çok önemli bir kırılma noktasıdır. Bu harekat ile milletimizin çıkarları tavizsiz bir şekilde müdafaa edilmiş, Kıbrıs'ta yaşanan katliam durdurularak barış ve huzur sağlanmıştır. Bu duygularla Kıbrıs Barış Harekatının yıl dönümünde harekatta emeği geçen başta Erbakan Hocamız olmak üzere, dönemin başbakanı Bülent Ecevit'i, kararlı siyasileri ve Silahlı Kuvvetlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ve gazilerimizin hatıralarını hürmetle yad ediyorum.”

Editör: TE Bilişim