Gazeteci-Yazar Ömer Duru’nun ölümü sonrası kurucu başkanlığını ve Onursal başkan olduğu Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi yönetim kurulu yazılı bir açıklama yaparak, Duru’nun özgürlüğü savunan gazeteciliğe bakış açısını örnek alınacağı vurgulandı.  

Sakarya Gazetesi’nde köşe yazarlığı ile gazetecilik mesleğine başlayan, eğitimci olan Ömer Duru, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği İç Batı Anadolu Bölge Şube’sinin kurucularından ve kurucu başkanı olan Ömer Duru, İstikbal ve Anadolu Gazetelerinde çalıştı. Belediye Meclis üyeliği de yapmış olan ve yerel televizyonlarda programlarda düşüncelerini ifade eden Duru’nun, cenazesi 14 Haziran 2019 Cuma günü, Haci Seyit Camii’nde  cenaze namazı kılındıktan sonra Asri mezarlığına defnedilecek.

Gazeteci-yazar Ömer Duru’nun vefatı üzerine Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi yönetim kurulu yazılı bir açıklama yaptı.

ÇGD’nin açıklaması şöyle:

“Eskişehir basınına önemli katkılar sunan ve Çağdaş Gazeteciler Derneği̇ kuruculuğunu ve Onursal Başkanlığı görevini de üstlenen Gazeteci, çağdaş insan Ömer Duru’yu kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz.

Ömer Duru gazeteciliğin yanında siyasi alanda da önemli görevler üstlenmiş, mesleğini siyasetle pekiştirmişti.

Tecrübelerini ve yerel basına kattığı değerleri unutmayacak, özgürlüğü savunan gazeteciliğe bakış açısını örnek alacağız.

Tok sesli insan Ömer Duru çizgin çizgimizdir. Gözün arkada kalmasın.

Aydınlıkçı ve Atatürkçü mücadele arkadaşların yolundan sapmayacaktır. Mekanın cennet olsun.”

Editör: TE Bilişim