Eskişehir Düşünce Platformu Derneği üyeleri Yeni Yılı Karşılama Yemeği’nde Divan Express Eskişehir Otel'de bir araya geldi.

Buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büykerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Eskişehir Düşünce Platformu Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri , çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.


DERNEK NASIL KURULDU

Yaklaşık 30 kadar sanayici iş adamı ile bir araya geldiklerini anlatan Eskişehir Düşünce Platformu Derneği Başkanı Ünal Şakar, “Şehrimizin ekonomisine ve sosyo - kültürel hayatına nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Sonunda farklı dünya görüşleri olan, ancak dostluk ve sevgiyi ön planda tutan dostlarla birlikte Eskişehir Düşünce Platformu’nu kurduk” dedi. Şakar, “Şüphesiz hepimiz bir birey olarak yaşadığımız şehir için bir şeyle yapmaya gayret ediyorduk. Ancak hoşgörü ve uzlaşı felsefesiyle bir araya gelerek sinerji yaratmak istedik” diye konuştu.

EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN HOŞGÖRÜ

Platformun Kasım ayında dernekleşerek daha sağlam bir yapıya kavuştuğunu aktaran Şakar, “Sizlerin de katkılarıyla dernekleşerek daha büyüyüp olgunlaşacaktır” şeklinde konuştu. Derneğin vizyonu ve misyonu hakkında bilgi veren Şakar, şunları söyledi: “Günümüzde belki her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir kavram var. O da Arapça ‘semaha’ kökünden gelen müsamahanın dilimizdeki karşılığı olan hoşgörüdür. İslam dininin temel yapı taşlarından biri olan hoşgörü Mevlana ve Yunus Emre’nin şiirlerine, sözlerine konu olmuş, onlarda hayat bulmuş bir kavramdır. Ecdadımızdan miras kalan bu kavramı günümüzde yeterince sahiplenmemiş görünüyoruz. Farklı dünya görüşleri olan insanları sevmiyoruz. Dinlesek de anlamıyoruz.’ Yaratılanı sev yaratandan ötürü’ diyen Yunus’u sanki unutmuş gibiyiz. ‘Hoşgörü en iyi dindir’ diyen Victor Hugo’yu kaale bile almıyoruz.”


UZLAŞMACI FELSEFE

Eskişehir Düşünce Platformu Derneği olarak bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya çalışacaklarını ifade eden Şakar, önce kendi içlerinde hoşgörü ve uzlaşma kültürünü benimsediklerini kaydetti. Farklı dünya görüşleri olan kişilerle dostluk çatısı altında bir araya geldiklerini aktaran Şakar sözlerini şöyle sürdürdü: “Farklı dünya görüşleri olan kişilerle dostluk çatısı altında bir araya geldik. Birbirimizi sevdik, hoşgörü ve uzlaşmacı bir felsefeyle toplumsal barış için elimizden geleni yapmayı görev edindik. Sizlerin değerli katkılarıyla hoşgörü barış ve uzlaşmacı tavrımız daha da güçlenecektir” dedi.  Şakar,  Eskişehir’in bir sembolü olan Eskişehirspor’un layık olduğu yere gelebilmesi için mevcut yönetime destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

YÖNETİM LİSTESİ

Eskişehir Düşünce Platformu Derneği  yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: “Ünal Şakar, Sinan Özgeçoğlu, Celalettin Kesikbaş, Halis Korkmaz, Emre Sarar, Bülent Ayva, Mert Kaya.”

Editör: TE Bilişim