Odunpazarı Belediyesi’nin bir yıl önce kullanmaya başladığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYSO) uygulaması ile
72 ağacın kurtarıldı, 20 bin 73 ton karbondioksitin salınımının engellendi, 354 bin 232 litre su kurtarıldı ve bin 417 ton atık engellendi.
Odunpazarı Belediyesi, göreve geldiği günden itibaren teknolojiyi her alanda kullanmaya devam ediyor. Yazışmalar sırasında harcanan emeği, zamanı ve kırtasiye maliyetlerini en aza indirmek isteyen Odunpazarı Belediyesi, 1 yıl önce EBYS’yi devreye soktu. Bu sistemle artık kurum içi müdürlükler arası ve diğer kurum ve kuruluşlarla yapılan yazışmalar bilgisayar üzerinden yapılıyor. Yazışmalar standart bir hale gelerek, yazışma sevk, paraf ve onay süreleri kısalıyor. Sistemin sağladığı yaralardan bir tanesi de harcanan emek ve zamanı en aza indirmesi.
Kurumsal iletişimi tamamen ağ üzerinde sürdürecek olan EBYS sayesinde evrakların kaybolması önlenerek dijital bir arşiv de oluşturuluyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu konuda büyük bir altyapıya sahip olduklarını ifade eden Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, gerçekleştirilen sistem sayesinde hem yazışmaların elektronik ortamda yapıldığını hem de şeffaf belediyecilik ilkelerini daha iyi bir biçimde uygulandığını belirtti.
Odunpazarı Belediyesi bünyesinde 382 adet aktif kullanıcının bulunduğunu söyleyen yetkililer, bu güne kadar 215 bin 33 adet evrağın sisteme girildiğini ifade etti. Sistemin çevreye verdiği yarardan da bahseden yetkililer, bugüne kadar 72 ağacın kurtarıldığını, 20 bin 73 ton karbondioksitin salınımının engellendiğini, 354 bin 232 litre suyun kurtarıldığını ve bin 417 ton atığın engellendiğini belirtti.
(İHA-MET-Y)
Editör: TE Bilişim