Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Ebru Sungar ve arkadaşları yeniden yönetime aday olurken karşısına İsmail Bayraktar ve arkadaşları rakip oldu. Yaplan seçimde Ebru Sungar’ın listesi seçimi kazandı.

Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar yaptığı konuşmada 1.5 yıl içinde yapmış oldukları eylem ve etkinlikleri anlattı.  “Mirasını Cumhuriyet Devrimlerinden alan, Önder Mustafa Kemal Atatürk olan Eğitim İş’ler” diye seslenen Sungar “Eğitim çalışanlarının haklarını korumak amacıyla ilkelerimizden taviz vermeden diğer sendikalar ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte hareket etme bilincini ve söylemini yükseltmek , ortak dil ve söylem birliğiyle Eğitim İş kültürüne sahip çıkmak anlayışıyla görev istiyoruz” dedi.

Muhalefet listesi adına konuşan İsmail Bayraktar, yönetim kurulunu eleştirerek gerek kongreye gerekse yapılan eylemlere katılan üyelerin azlığından yakındı.

Ebru Sungar başkanlığında yönetim kuruluna  aday olan isimler şunlar: “Mücahit Bayraktar, Nilüfer Kurumehmetoğlu, Ertuğ Topçuoğlu, Çoşkun Oktaşlı, Cemal Korhan Çekilkan, Seçkin Ulutaş.”

Denetleme Kurulu aday üyeleri: “Yılmaz Solak, Sadettin Çekin, Burak Büyükerşen. Disiplin Kurulu aday üyeleri: Erdal Turhan, Balkır Subaşı ve Önder Öztürk.

  Üst kurul delege adayları: Ebru Sungar, Yılmaz Solak, Vedat Emur ve Sadettin Çekin. 

Editör: TE Bilişim