Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu ve Eğitim-İş üyeleri “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı” kapsamında Yatağan’dan başlattıkları yürüyüş için Eskişehir’e geldiler.

Grup, Eskişehir Sağlık İl Müdürlüğü önünde, Eskişehir Eğitim-İş, Halkların Kurtuluşu Partisi, TGB, ÇYDD ve ADD üyeleriyle buluşarak Hamamyolu saatli park önüne yürüdüler. Yürüyüşe, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Yöneticileri ve Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir katıldı.

Saatli Park önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim iş Genel Başkanı Veli Demir, “Türkiye’de yaşanan iş cinayetlerine karşı çıkmak, özelleştirmelere dur demek ve eğitimde yaşanan erozyonu teşhir etmek için 17 Aralık’ta Yatağan’dan Ankara’ya bir yürüyüş başlattık. 20 Aralık’ta Ankara’da sesimizi Türkiye kamuoyuna duyuracağız” dedi.

17 Aralık’ın Türk siyasetinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyen Genel Başkan Demir, “Türkiye’de siyasi aktörlerin bir kısmının yolsuzlukla nasıl içli dışlı olduğunu gözler önüne seren olayların yaşanmasının üstünden henüz bir yıl geçmiştir. Eğitim-iş bir yıl önce söylediğini bugün tekrar etmektedir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin Eğitim sistemini kendi siyasal amaçları için düzenlediğini, imam hatip okulları aracılığıyla kendisine oy ve seçmen devşirdiği bir yapı oluşturduğunu belirten Demir, “Eğitim sisteminin tamamına etki eden ve son derece beceriksiz kadrolar eliyle eğitim bürokrasisini eline geçiren siyasal iktidar, iş bilmez yöneticiler vasıtasıyla okulları bir kargaşa sisteminin içine sürüklüyor. Öğrencilerin dini inancına göre ayrışmasına fırsat tanıyan yasal düzenlemeler yoluyla toplumsal barışı bozmayı amaçlayan politikalar dayatılmakta ve eğitim birliği açıkça zedelenmektedir” şeklinde konuştu.

Demir, Eğitim-İş olarak eğitimin laik, bilimsel ve parasız özelliğinin ortadan kaldırılmasına ve ülkenin özelleştirmeler yoluyla yağmalanmasına karşı yılmadan mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Yürüyüş halay ve atılan sloganlarla sona erdi. 

 

Editör: TE Bilişim