Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, sendikanın 25. mücadele yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'nin toplantı salonunda Eğitim Sen'in mücadelesi ile ilgili bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinliği CHP Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, sendikalar, meslek odaları yöneticileri, demokratik kitle örgüt yöneticileri, sendikanın eski başkan ve yöneticileri ile öğretmenler ve aileleri izledi.

Sinevizyon gösterimi sonrası kısa bir konuşma yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, bizden önce bize onurlu miras bırakan başkan ve yöneticiler ve üyelere teşekkür ederek, yaşamlarını yitiren yönetici ve üyeleri de andı.

Yaşanılan bu süreçte yan yana durmak omuz omuza mücadele etmek ve dayanışmayı artmak için alanlarda ilkelerini savunmaya devam edeceklerini belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, "Bu ülkede demokrasiyi savunmak, laikliği savunmak, kamusal eğitim savunmak bu ülkede her türlü faşizme karşı yan yana durmak ve karşı durmaktır. Bu mücadelenin onurunu taşıyoruz. 25 yıldır, çoğu zaman kapatmalara, baskılara tabi tutulduk. Yargısız infazlara maruz kaldık. Ama hiç bir zaman yılmadık. Gerekirse sendikanın kapatılabileceğini de söyledik. Ama şundan vazgeçmeyeceğimizi söyledik.  İlkelerimiz, inancımız, felsefemiz, Türkiye'deki mücadele bağlılığımız” dedi. 

Konuşmadan sonra 25. Yıl pastası kesildi. Etkinlikte ; "Hayatta Sesler THM Korosu'nun mini konseri gerçekleştirildi. Etkinlik bir kokteyl ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim