Son yılların en yoğun kar yağışının görüldüğü Eskişehir'de, Ehli Beyt Sevgisi  kar kış demeden gönülden gönüle yol bulup yayılmaya devam ediyor.İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panelin bu haftaki durağı Büyükdere Mahallesi oldu.

04 Ocak 2015 Pazar günü Eskişehir'de kış mevsiminin olumsuz hava şartlarına rağmen panelin yapıldığı salonu Büyükdere Mahallesinin gönlü büyük Ehli Beyt sevenleri doldurdu ve taşırdı.

Eskişehirli vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Büyükdere paneline, Eskişehir Anadolu Hacı Bektaşi Veli Vakfı üyelerinden olan Ehli Beyt aşığı Abidin Dede,M.Kemal ve İbrahim Dedelerde paneli takip edenler arasındaydı.

Bu toprakları can vererek bizlere emanet eden başta ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve bağımsızlığımızın sembolü istiklal marşımız hep birlikte okunmasıyla başlandı.

Panelin moderatörlüğünü Eğitimci-Yazar İbrahim Gülbay yaptı. Büyükdere paneline  başta Yeni Mesaj Gazetesi Yazarlarından İlahiyatçı-Yazar Zeki Garaçoğlu ile birlikte İktisatçı-Yazar Y.Doc.Dr.Rıdvan Kozak, Hukukçu-Yazar Av.Fahri Gürgenburan ve Araştırmacı-Yazar Hüseyin Turhan konuşmacı olarak katıldı.

Panelin ilk konuşmasını daha önceki panellerde olduğu gibi Akademisyen Y.Doc.Dr.Rıdvan Kozak yaptı.Konuşmasında önemli bilgiler veren KOZAK şunları söyledi.;" Düşük Gelir, İşsizlik ve Borç altında ezilen bir ülkenin bireylerinin ekonomik refaha, mutlu ve huzurlu bir ortama kavuşması sadece sağ yada sol ideolojilere dayalı ekonomi politikalarıyla olamaz.  Sağcı ve solcu partilerin ekonomi politikaları, belli bir kesimi önceler ve onların haklarını, yaşama standartlarının iyileştirilmesini savunurlar. Oysa Prof.Dr.Haydar Baş Beyin tezi olan Milli Ekonomi Modeli, salt sağ yada sol anlayışa hizmet etmemektedir. Bu model ülke vatandaşlarının tamamını kapsar. Sosyal demokrasi ve liberalizmi de içinde barındırarak, hane halklarının ekonomik çıkarı, özel girişimin ve devletin zenginliğini sağlamanın eşsiz modeli ve güvencesidir."dedi.

Konuşmasının son bölümünde Eskişehir'in güncel konuları arasın da yer alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın halk otobüslerine ücretsiz binip binmemeleri konusuna değinerek şunları söyledi."Bu konuda Herkes pası birbirine atıp duruyor. Olan bizim emeklilerimize oluyor.Ücretli mi binsin yoksa ücretsiz mi? Bir kısır tartışmadır sürüp gidiyor.Bu düzende ve sistemde emekli vatandaşlarımız sıkıntılardan, ızdıraplardan kurtulamaz.İnsanca yaşayabileceği,ömrünün kalan kısmını bir eli yağda bir eli balda geçirebileceği günleri ancak Prof.Dr.Haydar Baş Beyin Milli Ekonomi Modelini tıpkı komşumuz Rusya'da olduğu gibi ülkemizde de iktidar yaparlar ise ancak o zaman  dertleri sıkıntıları biter, cepleri para görür ve otobüslere binme problemlerini yaşamazlar.800-900 TL emekli maaşı alan yurttaşlarımız kışın ağır geçtiği ilimizde odun kömür mü alsın yoksa doğalgaz faturasını kredi çekerek mi ödesin." dedi.

Panelin ikinci konuşmacısı Hukukçu-Yazar Av. Fahri Gürgenburan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa İstanbul'da devlet tarafından kilse yapılmasının Başbakan tarafından geçtiğimiz kandil gecesi açıklandığını söyleyerek bunun vahim bir durum olduğunun altını çizdi.Kandil gecesi adeta İslam dünyasına bu açıklamayla bir mesaj verildiğini söyleyen Gürgenburan, AKP'ye oy veren dindar kesimin bunu çok iyi  düşünüp değerlendirmesi lazım. İmar kanununda değişiklik yaparak cami yerine ibadethane kavramını getiren AKP,kilise yapılmasının alt yapısını oluşturarak başlangıcı İstanbul'dan yaptığını söyledi. Bir çok kiliseye milyon dolarlar harcanarak onarıldığını sözlerine ekledi. Atatürk'ün Anne baba tarafından Ehli Beyt soyuna dayandığını söyleyen Hukukçu Yazar Fahri Gürgenburan, 12 yıllık AKP Döneminde meclisten kanunlar çıkarılarak domuz etinin ve zinanın serbest olduğunu belgeleriyle izleyicilere anlattı.

Panelde Ehli Beyt konulu  sunumuyla dinleyicilere seslenen Araştırmacı Yazar Hüseyin Turhan,  Ehli Beytin kimlerden oluştuğunu tek tek sayarak Kuranı Kerimden bununla ilgili ayetleri okudu.Kuranın ifadesiyle soyları Ter Temiz olan Ehli Beyt ailesini  yine başka bir ayette hiç bir ücret istemeden sadece Ehli Beyti sevmemizi isteyen yüce mevlanın, sevip seçtiği bu mümtaz aileyi çok iyi bilmemiz ve hayatımıza geçirmemiz gerektiğini anlatan Araştırmacı Yazar Hüseyin Turhan, Prof.Dr. Haydar Baş hocamızın Kar Kış demeden kadrosunun yollara düşerek bu kutsal davayı büyük bir manevi hazla halkımıza anlattıklarını söyledi.Her kim islam adına yola çıkıyorsa,manevi haz ve huzur arıyorsa İmam Ali kapısına gitmelidir, başka kapıların batıl olduğunu söyleyen Turhan,Yüce Türk Milletinin islamiyeti Ehli Beyt soyundan gelen 12 imamdan öğrenerek özellikle Hacı Bektaşi Velinin nefesiyle anadolu coğrafyasında hayatına geçirdiğini söyledi.

Panelin son konuşmacısı olan Yeni Mesaj Gazetesinin Yazarlarından İlahiyatçı-Yazar Zeki Garaçoğlu şunları söyledi. Mezhep imamlarının tamamının Ehl-i Beyt’le beraber olduğunu İmam Şafi'nin Şura suresi 23. ayeti mucibince bunun farz olduğunu söyleyen GARAÇOĞLU, Nakşibendîliğin İslam tasavvufu gibi görünüp din dışı bid’atlara ön ayak olduğunu; İslam’da olmadığı halde sessiz zikri, kesintili silsileyi, velayetin başı Hz. Ali olmasına rağmen Hz. Ebubekir’e dayandırdıklarını, icazeti nasp yoluyla değil de ya mezardan ya Hızır’dan aldıklarını belirterek bid’at akımlar türettiklerini izah etti. Garaçoğlu konuşmasında, kurtuluş savaşı sırasında meydana gelen hemen bütün ayaklanma ve isyanları sözde Nakşibendî şeyhlerinin organize ettiğini de sözlerine ekledi.

Panel sonrası düşüncelerini dile getiren Eskişehir Anadolu Hacı Bektaşi Veli Vakfı üyelerinden Ehli Beyt aşığı Abidin Dede panel için memnuniyetini dile getirerek,özellikle Sünni bir alim olan Prof.Dr.Haydar Baş Beyin Ehli Beyt Külliyatı ile yıllardır saklanan gizlenen bir çok konuyu bizlerle paylaştığı için kendilerine minnet ve şükranlarını sunduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim