Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, basın açıklaması yaptı. Köksal, “Cumhurbaşkanımız yaklaşık bir ay önce devlet memurlarının geleceği için çok önemli olan 3600 ek gösterge için ‘hemşireler, öğretmenler, din görevlileri ve polisleri’ kapsayacak şekilde düzenleneceğinin müjdesini verdi. Bazı İrlandalılar ve seçim öncesi işini yapmayan keyfiyet sahibi bürokratlar yüzünden 2 bin 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde sadece öğretmenlere verilecek söylemi tam bir garabettir” diye konuştu.

Köksal, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Sağlık Bakanlığı çok acil bir açıklama yapmak zorundadır. Bakanlık olarak sürekli bina, yeni sağlık tesisleri açılırken personel azlığı, iş yükünün her geçen gün artması birde savunulmayan haklar çalışanların motivasyonunu bozmakta iş huzurunu bozmaktadır. Sağlıkta dönüşümün mimarları, kahramanları sağlık çalışanları mutsuz. Halk memnuniyeti %35'lerden %85'lere yükselten gece gündüz demeden ailesinden çocuğundan eşinden feragat ederek 7/24 çalışan sağlık personelinin özveri ile çalışmasının sebebidir. Sağlık personeli memnuniyet oranları %72'lerden %35'lere düşmüştür. Meslek grubu olarak tükenmişlik sendromunun en yüksek olduğu meslek grubudur. Bakanlığın bu duruma acil müdahale etmesi gerekmektedir.

Değerli üyelerimiz Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler tek tip meslek grubudur. Ancak sağlık çalışanları arasında ebe, hemşire, attlabarant, radyoloji teknisyenleri, memur, veri hazırlama , tıbbı sekreter derken sağlık bakanlığında 60'a yakın meslek grubu ve her meslek grubunun da ayrı çalışma şartları ve ayrı hakları mevcuttur. Seçim öncesi tüm meslek gruplarını ayırt etmeden kapsayıcı bir şekilde 3600 Ek Gösterge düzenlemesi acilen hayata geçirilmelidir. Gece gündüz demeden fedakarca hizmet eden sağlık çalışanları büyüyen Türkiye'den payını istiyor. Sağlık bürokratları biran önce başta 3600 ek gösterge, döner sermaye ve tüm çalışanları kapsayan yıpranma payı olmak üzere sağlık personelinin beklediği özlük ve sosyal hakları için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmelidir.”

Editör: TE Bilişim