DİSK Nakliyat İş'e üye oldukları için ihbar tazminatsız işten atıldığı belirtilen TÜVTÜRK Reysaş Eskişehir Taşıt Muayene İstasyonu işçilerinin Eğitim Sen Eskişehir Şubesi ile birlikte Hilton Garden Inn önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi.

Otelin bulunduğu sokağın başında basın açıklaması yapan Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Ekmek kavgası  için buradayız” dedi.

 Eskişehir’de işçilerin 1 yıl önce sendikaya üye odluları belirten genel başkan Küçükosamnaoğlu, “Bu ekmek kavgası hala devam ediyor. Sendikal çalışma ve üye olmak anayasal hak. Reysaş grubunun patronlarından bir tanesi Hilton'un sahibi. Burada Reysaş 'ta çalışan 76 günden beri ekmek kavgası için işine dönmek için mücadele eden işçilerle birlikteyiz. Reysaş'ın bulunduğu tüm yerlerde  olacağız” diye konuştu.

Türkiye'de anayasal haklarını kullandığı için işten atılan işçiler 76 günden tazminatsız olarak işten çıkartıldığını önen süren Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu şunları söyledi:

“ Burada anayasayı ihlal eden kanunsuzluk yapan işveren var.  Bizim amacımız ekmek kavgası. İşverenin bir dilekçisi ile karşımıza çevik kuvvet ve  toma  ile çıkıyorlar.

İşçiler dünyanın en barışçı sınıfıdır. Ne yazık ki burada suç kastı varmış gibi önlemler var. Memleket onlara kalmayacak. Burası dağ başı değil. Karşı çıkmaya devam edeceğiz. Çocuk çoluğun hakkını savunacağız.”

Editör: TE Bilişim