Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) , KESK ve Eskişehir Tabipler Odası tarafından,  “Demokrasi, Kriz ve yerel seçimler” konulu panel düzenlendi.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe konuşmacı olarak DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, ÖDP Üyesi Sedat Göçmen katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Eskişehir Tabip Odası Başkanı Mehmet Akif Aladağ yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaptığı konuşmada, demokrasi, kriz ve yerel yönetimler başlıklı bir etkinlik için burada olduklarını dile getirdi.

Türkiye’nin iki temel gündemi olduğunu kaydeden Çerkezoğlu,” Bunlardan bir tanesi hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle Türkiye’nin içine girdiği ve artık yıkıcı sonuçlarını çok ciddi bir biçimde yaşamaya başladığımız ekonomik kriz süreci. Bir ikincisi de Türkiye’nin bu topraklarının demokrasi birikimini ortadan kaldıran ve yeni bir rejim inşa eden bir başkanlık rejimi, bir tek adam rejiminin inşa edildiği ve Türkiye’de genel olarak rejimin değiştiği bütün demokrasi birikiminin ortadan kaldırıldığı bir süreçte Türkiye yerel seçimlere gidiyor” dedi.

Ciddi biçimde işsizlik var

“Hiç kuşkusuz bu sürecin, yaşanan bu derin ekonomik krizin ve Türkiye’deki tüm demokrasi birikiminin ortadan kaldırılmasının Türkiye’de baskıcı, otoriter ve tüm yetkilerin tek bir kişide toplandığı yönetim biçiminin kurulmasının işçiler ve emekçiler açısından çok ciddi sonuçları var” diyen Çerkezoğlu şunları söyledi:

“ Ekonomik krizin sonuçlarını biz zaten enflasyon olarak, pahalılık olarak görüyoruz. Ekonomik krizi biz her gün çok ciddi bir biçimde işsizlikle, yaşadığımız işten atılmalarla yaşıyoruz. Dolayısıyla ekonomik krizin sonuçları bugün Türkiye’de çok ciddi bir biçimde yaşanıyor. Siyasi iktidar her ne kadar ekonomik krizi hala kabul etmese de bu ekonomik krizin sonuçları yaşanıyor. Görünen odur ki yaşadığımız bu ekonomik krizin etkileri uzunca bir süre devam edecektir.”

Çerkezoğlu’nun konuşmalarının ardından EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve ÖDP Üyesi Sedat Göçmen de görüşlerini dile getirdi.

Halk teslim alınmaya çalışılıyor

EMEP Genel Başkanı yardımcısı Levent Tüzel, panelde kriz, seçimler ve demokrasiyi irdeleyeceklerini belirterek, “Geçtiğimiz gün AK Parti Genel Başkanı  Erdoğan seçim kampanyasını Sivas'ta başlattı. Nasıl bir atmosferde  seçim yapılacağının bir göstergesiydi. Sivas’ta, kadro isteyen işçilerin azarlanması, provokatör  olarak suçlanması. Bir takım güçlerin patates soğan, patlıcanla uğraştığını söyledi, Türkiye’nin savaşla uğraştığını söyledi. Bir bütün olarak ülkeye ayar vermeye kalktı. Eşit olmayan koşullarda savaş atmosferi içinde halkı teslim alınmaya çalışılacak. Ama başta DİSK olmak üzere işçiler olmak üzere, tüm emekçiler, kadınlar tüm  halk isyan halinde. Bu seçime yansıyacak. Beka sorunu olarak gösterilse de aslında bu iktidarın bir varlık yokluk sorunu olarak gündeme geliyor. Ülkemiz halkının gerçek sorunlarını çözmek , emek örgütleri ile birlikte 1 Nisan'da seçim sonrası hem emek hem demokrasi hem de ülkemizde savaşa karşı barışı yükseltmekten başka çaremiz yok” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim