Eskişehir Türk Ocağı’nın Perşembe sohbetlerine katılan iş adamı Ali Eldem kendi hayatından kesitler anlattı.

Eskişehir’in tanınmış iş adamlarından Ali Eldem “Bir Başarı Öyküsü” başlıklı konuşmasında bir yandan kendi hayatından kesitler aktararak kariyer basamaklarında karşılaştığı güçlükleri aktarırken diğer taraftan aile kurumunun önemine vurgu yaparak Türk toplumu ve geleceğin teminatı olan gençlere öğütler verdi.

Eldem, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Biz üç kız ve üç erkek kardeşiz. Ayda bir kez bu altı kardeş eşleri ve çocuklarıyla, torunlarımızla beraber bir araya geliyoruz. İlkokulu Sarıcaya’da okudum. İlkokulda otobüsümüz geldiğinde gazeteleri bana teslim ederler, abonelere dağıtırdım. Babam ilkokulda iken köylerde yumurta toplattırırdı. Kapıkaya, Beyköy gibi köylere yürüyerek giderek yumurta toplardık. İnsanlar küçük sepetimizin dolmasını sağlardı. Eskişehir’e ilk defa ticaret lisesini okumak üzere geldim. Üniversite öğrenimimi Eskişehir İktisadi Ticari Bilimler Akademisi’nde yaptım. Bu sırada bakkal dükkânında çalıştık ve okuduk. Askerlik sonrasında üç yıl bankacılık deneyimim oldu. Bu sırada çok şey öğrendim ve çevre edindim. Edindiğim bu çevre ile 31 Ağustos 1979 tarihinde bugünkü işletmemizi kurarak ticari hayatımıza başladık. Kırk yılı bulan bu süre içinde kendi işimizde çalışmayı kendi işimizle rekabet etmeyi amaç edindik ve öyle büyüdük.

Amcam ticaretle uğraştı, babam ticaretle uğraştı, biz de ticaretle uğraşıyoruz. Biz de bugün üç erkek kardeş birlik içinde Nihat Eldem ve İbrahim Eldem ile ticari faaliyetimizi sürdürmekteyiz. Saygı ve sevgi ile birlikteliğimizi pekiştiriyoruz ve günümüz kuşağı çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz ve daha da başarmamız gerektiğine inanıyoruz.

30’lu yaşlardan itibaren sosyal faaliyetler içerisinde de oldum. Pek çok kıymetli kuruluşta yöneticilikler yapma şansı da yakaladım. Bütün bunlar bana çok şey öğretti. Hayatımdaki başarının nereden geldiğini ben değerlendiremem. Ama bir şeyi başarmak için azmetmek gerektiğini düşünüyorum. Bıkmadan usanmadan ve yılmadan başarı elde edinceye kadar çalışmak gerektiği inancındayım.”

Günümüze dair gözlemlerine de değinen Ali Eldem, tarihsel kazanımlara sahip çıkılması gerektiğini, modernite gibi kavramlara sarılarak ülkenin birikimlerinin kaybedilmemesinin önemli olduğunu belirtti. Okuduğu Aziz Sancar’ın hayatının herkese örnek olması gerektiğine değinen Eldem, Sancar’ın kravatında Osmanlı arması, yakasında Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ile Nobel ödülü almaya gittiğini ve ödülünü Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’si adına aldığını vurgulamasının çok mühim olduğunu ifade etti.

1912’den bu yana Türk milletini sevmek ve yüceltmek mefkûresi olan Türk Ocağı’nın bir mensubu olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerini tamamlayan iş adamı Ali Eldem’e Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal tarafından teşekkür beratı takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim