Haber: Erdoğan Ekiner

Elektrik ve doğalgaz bedellerinde son yıllardaki artış sonrası, vatandaşlar faturalarının yüksek olduğunu düşünerek, tepki göstermeye başladılar.

Garaj, asansör payı da dahil olmak üzere kendilerine 400-450 lira elektrik faturası gelen bazı vatandaşlar, kullanım bedeli artışından yakındılar. Kendisine 410 lira elektrik faturası gelen Ahmet Çetinkaya adlı bir kahvehane sahibi de önceki ay da 435 lira fatura ödediğini belirterek, esnafların işlerinin de durgun olduğu bir dönemde, kullanım bedellerindeki artışların kendilerini bıktırdığını belirtti.. 

Esnaf Ahmet Çetinkaya, "Elektrik dağıtımı özelleştirildikten sonra sürekli zam gelmeye başladı. Eskiden fatura bedelleri bu kadar değildi. Esnafın durumunun bozduğu bir dönemde bu kadar yüksek fatura fazla..Doğalgaz da yüksek" dedi. Kahvehanedeki bazı vatandaşlar da elektrik ve doğalgaz bedellerinin yüksek oluşunun yanı sıra 'kullanma suyuna' da yüzde 60  zam yapılmasını eleştirdiler.. Ekonomik krizden söz edilen bir dönemde, ısınma ve aydınlatma bedelleri pek çok vatandaşın tepkisine neden oluyor..

Editör: TE Bilişim