Eskişehir Halkevleri Ezidi ve Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlattı.
Halkevleri, savaştan ve çatışmalardan kaçıp ülkemize gelen, barınma, beslenme, sağlık başta olmak üzere ciddi sıkıntılar yaşayan sığınmacılar için yardım kampanyası düzenledi. Nakit yardımları banka hesabına ayni yardımlar ise Halkevleri şubelerine ve stantlarına ulaştırılabilecek.
Adalar’da stand açan ve burada basın açıklaması yapan Eskişehir Halkevi Şube yöneticisi Sibel Kara, yanıbaşımızdaki halkları, insanlığı insanlığımızı hedef alan utanç verici bir savaşın ortasında olduklarını söyledi.
“Şimdi kurtarıcı rolüne soyunan ABD emperyalizminin ve aktif taşeron AKP iktidarının desteğiyle büyüyen cihatçı çeteler, Irak’ta ve Suriye’de binlerce insanı katlediyor, milyonların hayatı tehdit altında” diyen Koca, “Halkevciler olarak ülkemizin dört bir yanında düzenlediğimiz yardım kampanyasıyla Ezidi, Türkmen ve Kürt kardeşlerimize dayanışma elimizi uzatıyoruz. Aynı zamanda bu savaşı durdurmak için sokaklarda, meydanlarda katillere dur diyeceğiz. Yardımlarınızı 10 Kasım 2014 tarihine kadar kuracağımız stantlarımıza ve Halkevi şubelerimize bekliyoruz. Emperyalistlerin, işbirlikçilerinin ve onların hizmetindeki cihatçı katillerin karşısında direnen halkların yanındayız” diye konuştu.
Yardım kampanyasında ayni yardımda toplanacak malzemeler; bebek maması, kadın pedi, sıvı sabun, pirinç, bulgur, Kuru Fasulye, tenekede sıvıyağ, ambalajlı işlenmiş et ürünleri, bebek bezi, kalıp sabun, makarna, mercimek, nohut, tenekede zeytin, tenekede peynir. Para yardımları ise İş Bankası Meşrutiyet Şubesi, Hesap no: 4213-1042660 Halkevleri Genel Merkezi.

Editör: TE Bilişim