Kaynak: Manşet Gazetesi

Söyleşi: Gökhan KOÇAL

Eskişehir’in en büyük mahallesi olan Emek Mahallesi, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş’den (OEDAŞ) şikâyetçi. Elektrik tellerinin yer altına alındığı mahallede yolların köstebek yuvasına döndüğünü söyleyen Muhtar Uçar, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Emek Mahallesi, Eskişehir’in en büyük mahallesi olması özelliği taşıyor. Göç almaya devam eden mahallede göçle birlikte sorunlar da artıyor. Altyapı, trafik gibi sorunlarla boğuşan mahalle halkı en çok OEDAŞ’tan şikâyetçi. Emek Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçar, elektrik tellerinin yer altına alınmasından dolayı yolların köstebek yuvasına döndüğünü aktararak, “Mahallemizin en büyük sorunu; kazılan yolların onarılmaması. OEDAŞ tarafından mahallemizde elektrik kabloları yer altına alınıyor. Bu çalışmalardan dolayı mahallemizdeki hemen hemen tüm yollar köstebek yuvasına döndü, tozdan geçilmiyor. Çalışmaların bittiği sokaklarda herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Biz bozulan yolların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

HER GÜN GÖÇ ALIYORUZ

Emek Mahallesi’nin hızla göç aldığını ifade eden Muhtar Uçar, “Emek Mahallesi Eskişehir’in en büyük mahallesi. Mahallemiz sürekli göç alıyor. Hızla göç almasından dolayı sorunlarda çoğalıyor. Bu sorunların tek taraflı çözülebileceğini sanmıyorum. Yerel v e hükümetin ortak hareket etmesi gerekir. 2014 yılında 28 bin seçmen vardı. 2018 yılındaki seçmen sayısı 35 bini geçti. 4 yılda 7 bin seçmen gelmiş. Yıllık 4-5 bin kişi göç etti” diye konuştu.

TRAFİK VE ALTYAPI SORUNU

Muhtar Uçar, yol sorunu dışında birçok sorunlarının daha olduğunu aktararak, şunları söyledi: “Nüfus kalabalık olunca trafik sorunu da baş göstermekte. Park sorunumuz var. Sürücülerimiz bu konuda duyarsız. Bulvarlara, caddelere gelişigüzel parklar yapılıyor. Tramvay bile zaman zaman ulaşımda sıkıntı yaşıyor. Tramvay yolları kapanıyor. Altyapı sorunumuz var. Kanalizasyon şebekeleri çekmiyor. Mahallemizde iki tane PTT ve banka var. Ancak noter yok. Noterin gelmesi için yoğun çalışma yapıyoruz ama hâlâ noteri getiremedik. Okullar açılmak üzere, geçtiğimiz yıllarda aldığımız duyumlar, okul çevrelerinde çok hoşlanmadığımız olaylar olduğu yönünde. Bu yıl bu sorunların yaşanmamasını istiyoruz. Güvenlik güçlerimiz uyuşturucu ve benzeri konuları takip etmeli.”

Editör: TE Bilişim