696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediye şirketlerinde daimi işçi olarak istihdam edilen, ancak 3 yıla yakın süredir kararnamedeki haklar dışında herhangi bir haktan faydalanamayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi emekçileri, belediyemiz ile Belediye-İş sendikamız arasında imzalanan sözleşme ile hem ekonomik olarak hem de sosyal haklar açısından güçlendirildi. Sözleşme kapsamında birinci yıl tüm sosyal haklar dahil %32 civarında zam almış oldular.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasındaki görüşmeler sonuçlandı ve Eskişehir'in daha mutlu, huzurlu ve yaşanabilir bir kent olması için büyük emekler veren belediye şirketi olan Espark emekçileri, ekonomik ve sosyal haklar açısından masadan yüzü gülerek kalktı. 3 bine yakın işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüten Belediye-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki son toplantıda imzalar atılarak en düşük maaş yaklaşık 3 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Sözleşmenin 1 Temmuz 2020'den geçerli olmak üzere 2 yıllık imzalandığını ve işçilerin birinci yıl sosyal haklarla birlikte %32, ikinci yıl ise %15 zam alacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadın personelin izinli sayılacağını belirttiler. Doktor raporu ile sigara bıraktığı belirlenen personele 5 gün izin verileceğini belirten yetkililer, tüm emekçilerin Temmuz-Kasım arasındaki haklarını da alacaklarını ifade ettiler.

Aile içi şiddete toplu sözleşme kalkanı uygulandığına dikkat çeken yetkililer, aile içi şiddet uygulayan personelin iş akitlerinin disiplin kurulu kararıyla fesh edileceğine dikkat çektiler.

Belediye emekçilerinin KHK'dan kaynaklı 3 yıla yakın süredir çok düşük zamlar alabildiğini belirten Belediye-İş yetkilileri ise, emekçilere hakkını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ve görüşmelere katılan tüm belediye bürokratlarına teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim