GÜLÇİN ÖZDEN - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Re'sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, Lice olaylarının protesto gösterileri sırasında Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlılığı sınırları içinde bulunan bayrağın indirilmesini şiddetle ve esefle kınadıklarını bildirdi. 
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Kahramaner, yüksek güvenlikli bir bölgede böyle bir olayın cereyan etmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti. “Bir ülkenin bağımsızlık sembolü olan bayrağının gönderlerden indirilmesi açıkça o ülkenin bağımsızlığına yapılmış bir saldırıdır” ifadelerini kullanan Kahramaner, şöyle devam etti:
“Olayın oluş şeklide akıllarda bir çok soru işareti bırakmıştır. Özellikle 2. Hava Kuvvet Komutanlığı gibi çok özel korunan bir yerde tel örgülerin aşılarak bayrağın gönderlerden indirilmesi ve hiç bir müdahalenin olmaması provokasyon iddialarını da beraberinde getirmiştir. Şahsen olayı gerçekleştiren şahsın tel örgüleri aşıp bayrağı indirdikten sonra elini kolunu sallayarak tekrar tel örgülerin dışına çıkmasına ihtimal veremiyorum. Esasen daha direğe tırmanırken gerekli müdahalenin yapılması ve şahsın etkisiz hale getirilmesi gerekirken, olaydan sonra söz konusu şahsın tel örgülerin dışına çıkana kadar çıkması inanılır gibi değil. Bu olayda sorumluların bir an önce ortaya çıkarılmasını ve gereğinin yapılmasını temenni ediyorum. Aksi taktirde ülke ciddi bir güvenlik zafiyeti ile karşı karşıya kalacak, önümüzdeki süreçte telafisi mümkün olmayan sonuçlara katlanmak zorunda kalacaktır.”
Editör: TE Bilişim