DİSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi 6. Olağan genel kuruluna hazırlanıyor.

Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, 3 senesini dolduklarını ve 25 Şubat 2018 günü saat 12.00’de Birleşik Metal İş Sendikası toplantı salonunda  yapacaklarını söyledi.

15 Mart 2015 tarihinde göreve başladıklarını belirten Başaraner, “Türkiye’de 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 seçimleri yapıldı. 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa referandumu yapıldı. 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişi oldu. Bu bahane edilerek OHAL ilan edildi. Ülkeyi olağan yönetemeyenler olağanüstü yönetmeye başladı.

Sendikal haklar, insan hakları zaafa uğratıldı. Bu kongrede sendikaların dünü bugünü ve yarını konuşulacaktır. Ayrıca ülkenin önünde 2018-1019 seçimleri konuşulacaktır. Emeklilerin sorunları ve çözümleri tartışılacaktır. Amacımız resim çektirmek değil, yönetime kimin geldiği değil, üyelerimizle dost, emek ve demokrasi güçleri ile bir araya gelmek, sorunlara ortak çözüm aramak, ortak mücadele yol haritası çıkarmaktır. Bu nedenle Emekli-Sen üyelerini, emek ve demokrasi mücadelesi veren partiler ve demokratik kitle örgütlerini kongremize davet ediyoruz."

                                                                                                                       

Editör: TE Bilişim