12 Temmuz 1995 tarihinde kurulan DİSK Emekli Sen 21. Yılını kutluyor.
DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Ankara’nın boğucu sıcağında 100. Çarşısı içinde bulunan 100. Yıl kültür Merkezi'nde biraraya gelen 149 emeklinin bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.
Sendikanın mücadelesinin yükselerek devam ettiğini vurgulayan Başaraner, “Bir yandan milyonlarca emekliyi örgütleme hedefiyle, açtığı yeni şube ve temsilciliklerle ülke çapında örgütlenen sendikamız, diğer yandan ise yaptığı eylem ve etkinliklerle emeklileri ekonomik ve sosyal haklarının mücadelesinde öncülük yapıyor” dedi. 
Sendika hakkında kapatma davaları açılmaya devam ettiğini belirten Başaraner,  hukuk mücadelesini uluslar arası hukuka taşındığını belirterek şunları söyledi:
“12 Temmuz 1995 yaz sıcağında bir araya gelip, sendikamız kuruluş dilekçesini imzalayan  kurucularımız, bütün bunların yaşanacağını, önceki mücadele pratiklerinden biliyorlardı. Önüne çıkarılan her türlü engeli aşmayı başararak, sendikasına sahip çıkan, Emekli Sen yönetici ve üyelerinin kararlı ve azimli mücadeleleri, boyun eğmemeleri, dik duruşları sayesinde sendikamız 21. Kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Sendika kurucularının bize bıraktığı mücadele bayrağını; ‘Mücadele gücümüzü emeğimizden direnme gücümüzü torunlarımızdan alıyoruz’ diyerek yükseklerde tutmaya ant içtik.”
 
Editör: TE Bilişim