DİSK’e bağlı Emekli Sen üyeleri Adalar’da  bir araya gelerek referandumda neden hayır diyeceklerini açıkladılar, daha sonra bildiri dağıttılar.
16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumun sıradan bir oylama, herhangi bir sandık olmadığını ifade eden Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, “80 milyon bu sefer Türkiye tarihinin en kritik seçimiyle karşı karşıya. Bu sefer birçok siyasi parti içinden bize yakın olanına oy vermeyeceğiz.  Bu sefer beğendiğimiz bir siyasi liderin partisine oy vermeyeceğiz. Bu sefer sağa veya sola oy vermeyeceğiz. Bu sefer demokrasi mi yoksa tek adam rejimi mi tercihinde bulunacak ve evet veya hayır diyeceğiz” dedi.
Emeklilerin neden hayır demeleri gerektiğini anlatan Başaraner, “Emekliler size soruyoruz. Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirsek maaşlarımız mı artacak? Yıllardır beklediğimiz intibak yasası çıkacak mı? Promosyon adı altında bankaya rehin olmamız engellenecek mi? Parasız, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkımız olacak mı? Tüm bu soruların cevabı hayır ise bu kadar yetkiyi bir kişiye neden verelim” diye sordu.
Konuşmalardın ardından hazırlanan bildiriler Eskişehirlilere dağıtıldı.
 
Editör: TE Bilişim