Emek Partisi (EMEP) Eskişehir İl Yönetimi, 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Otel’de, kaldıkları otel ateşe verilerek yakılan ve tarihe ‘Sivas Katliamı’ olarak geçen, 35 kişinin öldürüldüğü olayın yıldönümünde  yazılı açıklama yaptı. 23 yıl önce Sivas’ta Pir Sultan Abdal şenliklerine katılmak için kentte bulunan aydınların kaldığı Madımak Otelin ateşe verilerek katliam gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada,  yangını söndürmek için harekete geçmeyenlerle bugün aynı siyasetin sürdüğü savunuldu.  
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Madımak yangının bir an önce söndürmek için harekete geçmeyen, 35 aydının göz göre göre ölmesine seyirci kalan, otel önünde birikerek tezahürat yapanlara “öfkeli vatandaş” kategorisinde hoşgörü gösteren, yıllarca süren dava boyunca delil karartan, faillerin kaçmasına göz yuman siyaset biçimi bugün de hüküm sürüyor. Bu siyaset temize çekilmedikçe Madımaklar yanmaya, ülke karanlıkta kalmaya devam edecek. Madımak; Dersim, Çorum, Maraş katliamı ile süren zincirin halkalarından biridir. Ne ilktir ne son olmuştur.
 
Cumhuriyet dönemi boyunca süren tekçi ulus inşa sürecinin bir parçası olarak bu ülkede yaşayan halklar her zaman bir kıyıma maruz kaldılar. Sivas Katliamı ile hedef alınan Aleviler ve aydınlar üzerinden bütün ülke halkına gözdağı vermek amaçlanıyordu. Ön planda kibriti çakan lümpen-gerici grupların yer aldığı katliamdan dönemin bütün siyasi güçleri sorumludur. Madımak özel harp taktiğinin bir unsuru olarak 90’lı yıllardaki tabloyu tamamlayan bir rol oynadı.
 
Bugün de bir yandan Kürt kentlerine yönelik saldırılarla diğer yandan Batı’da neredeyse ayda bir patlayan bombalar sayesinde 90’lı yıllardaki yangının devam ettiği görülüyor. Hükümetin gerici dış politikasının doğrudan sonucu olarak o gün Madımak’ı yakanlar bugün havaalanlarında, mitinglerde, otobüs duraklarında canlı bomba olarak kendini patlatıyor.  Madımak yangını asla tarih olamamış; o gün açılan yara bugün derinleşmiştir.
Bir daha asla olmaz dediğimiz insanlık suçlarının misliyle işlendiği günümüzde Madımak kendisini sürekli hatırlatmaktadır. “
 
Açıklamada Sivas’ta yakılarak öldürülenleri anmak için 2 Temmuz saat 17.00’de Adalar Migros önünde olunacağı belirtildi.
 
Editör: TE Bilişim