Yaklaşık 50 gün önce bugüne   ertelenen Emirdağlılar Sosyal Dayanışma Kültür ve Eğitim Vakfı genel kurulu ESMMMO toplantı salonunda yapıldı. Kongrede yine gergin saatler yaşandı. Adaylar ve aday destekçileri arasında sert tartışmalara neden oldu.

Hasan Murat Kahya beyaz, Orhan Özkır kırmızı ve Sibel Erenoğlu mavi liste ile seçime ile başlanan kongrede divan başkanı Yılmaz Karaca, geçen 45 günlük içerisinde yaptıkları girişimleri ve çalışmaları anlattı. Birlik ve beraberlik sağlanması için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Karaca, “Adaylarla, sivil toplum örgüt yöneticileri ile konuştuk. Gerekli istişareler yaptık ama ne yaparsak yapalım birliği sağlayamadık” dedi. Karaca’nın adaylara söz vermeden seçime girecekleri sözleri üzerine adaylar ve taraflar arasında sert tepki gösterildi. Daha sonra adayların tek tek konuşma yapması yönünden karar çıktı.

Hasan Murat Kahya yaptığı konuşmada, bu seçimin Emirdağlıların seçimi olduğunu belirterek, “45 günlük içinde birlik ve beraberlik için her şeyi yaptım.  Burası vakıf dernek değil, bunları karıştırmayalım. Söylemlerle eylemler tutmuyorum. 1 dönem başkanlık yaptım 2 dönem yöneticilik yaptık. 45 gün içinde hazırun listesi elinizde, isteseydiniz hepsine ulaşabilirdiniz.  Vakfı siyasi emelleri, kişiseller emellere bırakmayız, burası kimsenin malı değil. Bizler faniyiz vakıf sonsuz. 3 yıl mücadele verdim, maddi ve manevi. Buraya üye olanlar uzaydan gelmedi, bu insanlar Emirdağlı. Şuanda çekilmeye hazırım. Şahsi menfaatlerini kullanılmasına izin vermeyeceğim” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen başkan adaylarından olan Sibel Erenoğlu, yapacakları projeler hakkında genel kurula bilgi verdi. ‘Burada bir aday yarışması değil, gönüllük yarışması olmalıdır’ diyen Erenoğlu, “Sıkıntıları kendi içimizde çözmeliyiz. Burada, bana bir taban olsun diye hareket etmediğimin bilinmesi istiyorum. Emirdağ’a özgü kültürel zenginliklerimizin geliştirilmesi gerekli. Projeler hazırladık” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan başkan adayı Orhan Özkır, “Seçimden bir ay önce  400 seçimden üç gün önce 460 kişi için seçimleri iptal etmiştik. Bulunduğumuz tavır ve davranışlar hoş olmadı. Ben ve yönetimin amacı bu amacı kuruluş ayarına getirmek, siyasetten uzak, Emirdağlıların arkasında durmak eski Vakıf haline getirmektir. 3-4 yıl öncesine özlenen  Üç-dört yıl öncesinin özlenen vakfına dönülmesi, üyelerini bir araya getirmesini ve hizmeti amaçlıyoruz.

48 gün öncesi divan başkanı Sayın Karaca ile iki kez görüştük. Geçen pazartesi günü bir toplantıya katıldım. Gittiğimde ilk ifadede sivil toplum kuruluşları adına 60-70 kişi toplanmış, bunun kararını alamayacağını söyledim.  Bizim önceliğimiz, yıpranan adını, onurunu düzeltmek için adayız” şeklinde konuştu.

Adayların konuşmasından sonra seçime gidildi. O sırada başkan adayı olan Sibel Erenoğlu, adaylıktan çekildiğini ve Orhan Özkır lehine çekildiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim