Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, 15 Eylül’de okulların açılacağını vurgulayan bu yüzden şehir trafiğinin daha da yoğunlaşacağına dikkat çekerek sürücülerin okullar bölgesindeki yolların kullanılmamasını ve sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı olmasını istedi. 
Açıklamada; 2013 yıl sonu itibariyle Eskişehir ilinin  nüfusunun 789.750, tescilli araç sayısının 225.000, tanzim edilen sürücü belge sayısının 329.800 olduğu vurgulanarak, İl merkezinde 4.025 araç kapasiteli 35 adet açık-kapalı otopark bulunduğu ifade edildi.  
“Resmi kurum ve kuruluşların, İlk ve Ortaöğretim Okullarının, Alışveriş Merkezlerinin çoğunlukla il merkezinde bulunması ve dar olan sokaklar üzerinde yeterli garajı bulunmayan çok katlı apartmanların yer alması, yine her mahalleye hitap edebilecek ana arterler üzerinde merkezi otoparkların yer almaması nedeniyle, vatandaşlarımız tarafından dar sokaklara yaya kaldırımları dahil çift yönlü araç parkları yapılması, İlimizde trafik açısından en temel sorunları teşkil etmekte, ara sokaklara park yapma imkansız hale gelmektedir” denilen Emniyet Müdürlüğü açıklamasında şu konulara yer verildi: 
“15 Eylülde okulların yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olmasıyla, ilimizde binlerce yolcu, yüzlerce araç yeniden trafiğe eklenecek, Servis taşımacılığı yapan 1329 araç yaklaşık 135.000 öğrencinin ulaşımını sağlayacaktır. Öğrencilerin ders başı yapmalarıyla beraber toplu taşıma araçlarının yanısıra, yüzlerce servis ve özel araç şehrimiz trafiğinin de belirgin bir artışa sebep olacaktır. 
Çocuklarını okula bırakmak için araçlarını kullanacak olan veliler ve okul servisleri nedeniyle sabah 06.30-09.30 ve akşam 16.00-19.00 saatleri arasında yoğunluğun artması beklenilen şehrimiz trafiğinde; bazı tehlike ve risklerle de karşılaşılabilecektir. Bu nedenle öğrenci ve velilerin okula yetişme telaşı sırasında dalgınlaşabileceği, kalabalık halinde koşturan çocukların yola ani çıkışlarının olabileceği göz önünde bulundurularak, yaşanabilecek üzücü durumların önüne geçmek bakımından daha dikkatli ve duyarlı olunması gerekmektedir.
YENİ TRAMVAY HATLARI YOĞUNLUĞU DA ARTTIRACAK
Park yeri sıkıntısı ve yeni eklenen Tramvay hatlarından dolayı İlimizde trafik sıkışıklığının daha da artacağı değerlendirilerek Trafik ekiplerimiz tarafından alınan önlemler artırılmıştır.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak günde sadece şehir içinde 100.000 TL Trafik para cezası kesildiği halde, çözümün sadece ceza kesilerek gerçekleşemeyeceği yeterli otopark ve diğer düzenlemelerinde yapılması gerekliliğinin bilincinde olarak, üzerimize düşen denetleme ve düzenleme görevini yerine getirmek için tüm trafik ekiplerimiz 15 Eylül tarihinden itibaren tam kapasiteyle görev yapacaklardır.
Şehrimizde özellikle okullar bölgesinde bulunan cadde ve sokakların sürücüler tarafından okul giriş çıkış saatlerinde tercih edilmeyerek alternatif yolların kullanılması, ulaşımda mümkün olduğunca Toplu taşım araçlarının kullanılmasını tavsiye ediyor; tüm eğitim camiasına, öğrenci ve velilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyoruz.”
Editör: TE Bilişim