Tarımsal Eğitim ve Öğretim’in 173. Yıl dönümü nedeniyle Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Atatürk Anıtı’na çelenk sunup saygı duruşunda bulundu.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Mert Erman Özen 2018 yılı itibari ile 172. Yılında 40 üniversite, Ziraat Mühendisliği eğitimine yönelik kuruluş fakülte ile tarımsal eğitim ve öğretimin devam ettiğini söyledi.

35 Fakültede açılan 5.498 kontenjana, 4.081 öğrenci kayıt yaptırdığını hatırlatan Özen, “Teknolojik gelişmelerin tarım sektörü içinde uygulanabilir hale getirilmesinde en önemli görev, Ziraat Mühendislerine düşmektedir. Giderek artan nüfusun dengeli ve sürdürülebilir olarak beslenme talebi, mesleğimizin önemini daha da arttırmıştır” dedi.

Tarım desteklerinin üretim odaklı olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mert Erman Özen şunları söyledi:

“Tarımsal ürün üreten çiftçilerimizin, küçükbaş, büyükbaş ve diğer hayvancılık sektörleri ile uğraşan üreticilerimizin dünyadaki katı rekabet koşullarıyla devlet desteği olmadan baş etmeleri mümkün değildir.

Tarımsal Danışmanlık mevzuatının gözden geçirilerek, ülkemiz şartlarında uygulanabilir ve sürdürülebilir hale getirilmesi gerekmektedir.

Ziraat Mühendisliğinde uygulanan büro açılması, danışmanlık hizmeti verilmesi koşulları ile kurallarının, anlaşılır ve uygulanabilir şekilde yeniden düzenlenmesi gereklidir.

173. yılını kutladığımız Tarımsal Eğitim ve Öğretim çalışmalarının ana aktörü olan değerleri öğretmenlerimize, akademisyenlerimize tüm meslektaşlarım adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kamu niteliğinde bir meslek örgütü olmanın bilinci ile uluslar arası, ulusal ve yerel alanda tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları, ziraat mühendislerinin yaşama ve çalışma koşulları konusunda çözüm arayışlarımızı ve tarım topraklarımıza sahip çıkmayı sürdürmeye devam edeceğiz.

173. yıllık köklü bir tarımsal geçmişe sahip meslek grubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

Editör: TE Bilişim