Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin 6. Olağan Genel Kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde başladı.

2 gün sürecek olan kongrenin ilk gününde konuşan ve Demokrat Mühendisler Grubu adına yeniden başkanlığa aday olan Ender Kelleci, kuruluşunun 65. Yılını kutladıkları,  binlerce üyesinin büyük emek ve özveriyle bugünlere taşıdığı Oda’nın, üyesinden aldığı güçle koca bir çınar gibi büyümeye devam ettiğini söyledi.

2018-2019 yıllarını kapsayan iki yıllık dönemde Yönetim Kurulu, şube organları ve şube çalışanları ile birlikte hayata dokunan, çevreye duyarlı, üyelerinin ve toplumun gelişimine katkı sağlayan bir meslek örgütü anlayışıyla çıktığımız bu yolda, özellikle üyelerimizin, Kütahya, Bilecik ve Eskişehirimiz’in sorunları için çözüm aradık, mücadele ettiklerini belirten Eskişehir Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ender Kelleci şunları söyledi:

“Bizden önceki dönemlerden devraldığımız görev ve sorumlulukların bilinci ve üyelerimizin desteğiyle çıtayı bir adım daha yukarıya çıkartmak gayretiyle özveriyle çalıştık.

Meslek birliğimizin ve örgütlülüğümüzün devamlılığı için EMO Gençlerimizle ve yeni mezun üyelerimizle daha yakın ilişkiler kurduk.  Üyelerimiz için daha ulaşılabilir bir meslek örgütü olabilmek için eğitimler başta olmak üzere bir çok etkinlik ve ziyaretler düzenledik. Şehrimizle iç içe olarak, şehire dokunan, şehir için yararlı bir çok sosyal sorumluluk projesi ürettik.

Bu dönem Alpu Kömürlü Termik Santral projesi başta olmak üzere çevreye zararlı, kamu yararı gütmeyen lisan taleplerinin verilmemesi için mücadele verdik. Enerji üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verilmesi, kaynak potansiyelimizin gerçekçi yaklaşımlarla ortaya koyularak temel bir insan hakkı olan enerji erişim hizmetini ucuz, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde kamu tarafından sunulması görüşünü fırsat bulduğumuz her ortamda savunduk.

Ayrıca bu dönem işveren, kamu ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımız ekonomik kriz koşullarından en çok etkilenen kesimler arasında yer aldı. Mühendislik istihdamının düştüğü, işsizlik sorunun ciddi şekilde üyelerimizin arasında hissedildiği bu dönemde üyelerimizin sorunlarına çözüm önerileri aradık, destek olduk.

Üreten, emekten yana, barış ve refah içindeki bir Türkiye özlemiyle çıktığımız yolumuzda daha güçlü bir oda, daha güçlü bir TMMOB  diyerek sözlerime son verirken hiçbir menfaat gözetmeden, samimiyetle ve büyük bir özveri ile çalışan Yönetim Kurulumuza, Şube Emekçilerimize, bize her zaman destek olan meslek büyüklerimize, EMO Gençlerimize ve Üyelerimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

19Ocak 2020 Pazar günü Elektrik Mühendisleri yeni yönetim kurulu belirlemek için odada oylarını kullanacaklar.

Editör: TE Bilişim