Tülomsaş önünde yapılan basın açıklamasında konuşan AK Parti İşçi Komisyonu Başkanı Ali Karademir,  şehrin Cumhuriyet dönemine şahitlik etmiş, binlerce Eskişehir’nin geçim kapısı olmuş, bir zaman cer atölyesi bir zaman kumpanyası bir zaman ELMS’i bilinen Tülomsaş’ın bi değer olduğunu söyledi.
Tülomsaş’ın, Devlet malının kutsallığını öğrettiği bir okul olduğunu vurgulayan Ali Karademir, “Yeri geldi düşündük, varsak, buradaysak helal kazanmak için daha ne üretebiliriz diye. Biz TÜLOMSAŞ işçisi olarak yorulmadık. Gururluyuz tarihimizle, yaptıklarımızla, yapacaklarımızla biz buradayız. Yorulmayacağız şu anda çalışanı da olsak emeklisi de olsak biz TÜLOMSAŞ la vardık onunla olacağız” dedi.
CHP İL Başkanı Sinan Özkar’ın sözlerini Tülomsaş’ı küçüren sözler olarak yorumlayan AK Parti İşçi Komisyonu Başkanı Ali Karademir şunları söyledi:
“Sözleri bizleri hem demiryolcu hem de bir Eskişehirli olarak üzdü.Demiryolcu olarak fabrikamızın çalışanlarının aşağılanmasına, Eskişehirli olarak da şehrinin değerlerini hiç tanımayan Chp li siyasetçilere mahkûm olmamıza üzüldük. Ben Tülomsaş’tan emekli, bir belediye meclis üyesi olarak şehrimiz yerel yönetimlerinin önceliğinin şehir halkını gezdirip, şehri makyajlamaktan çok, kent ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalar beklerdim.  Bu katkı 1/25000 lik planlarda TÜLOMSAŞ ve Şeker fabrikalarının arazilerini müze ve park yaparak yok saymakla değil,  onları ve organize sanayi bölgemizde ki tüm yan sanayi kuruluşlarını şehre katma değer sağlayacak şekilde değerlendirmek, Eskişehir işçisinin yeteneğine, alın terinin kıymetine inanmakla olur.Burada sadece TÜLOMSAŞ işçileri yok, burada şehrimizdeki işçileri hiçbir işe yaramadığını beyan eden bir zihniyete, kent ekonomisine zerre katkı sunmayan bir yerel başkana cevap vermek için,Belediyelerin engelleniyoruz safsatasına inat  ‘ Engelleseniz de yaparız’ diyen Eskişehir işçileri var.”
 
Editör: TE Bilişim