İşitme engelli 39 ortaöğretim ve üniversite mezunu gencin katıldığı, Türkçe, Coğrafya, Matematik, Tarih ve Genel Kültür derslerindeki ücretsiz olarak verilen kurslar geçtiğimiz hafta sona erdi. Eğitim-Sen ve Tepebaşı Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen kurslarda, Eğitim-Sen üyesi öğretmenler tamamen gönüllülük esasına dayanarak bu kurslarda yer aldı.

 

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı  ve Engellilerin Devlet Memurluğu’na Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca EKPSS  Merkez tarafından 27 Nisan'da 81 il merkezinde yapılacak. 

 

EKPSS'ye, ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya  lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun  olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuruda bulundu. Sınava girecek adaylar için başvuru süresi 24 Şubat'ta başladı ve 7 Mart'ta sona erdi.

 

2014-EKPSS kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet  adresinden başvuru tarihinde yayımlandı. Sınava ilişkin başvuru, başvuru  koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili  kurallar ve işlemler, 2014-EKPSS kılavuzunda yer alıyor. EKPSS'ye ve kuraya  başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. 

Editör: TE Bilişim