Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaparak Türkiye’de toplam nüfusun yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturan 8,5 milyon insanının engelli olduğunu dikkat çekti.

Engellileri sahiplenme ve topluma kazandırma gayretlerinin gün geçtikçe arttığını vurgulayan Köksal, “Fakat yeterli düzeye ulaşmamıştır. Engellilerin toplumsal yaşama her alanda tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik çalışma yapmak devletin, toplumun diğer kesimlerin ve sivil toplum örgütlerinin ortak görevi olduğu unutulmamalıdır” dedi.

ENGELLER KALDIRILSIN

Sağlık Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Harun Uluçınar da yaptığı açıklamada mevcut durumlarını kabullendiklerini ve ellerindeki imkanların değerini bildiklerini belirterek şunları söyledi:

“Ancak hayatın zorlukları karşısında bize sunulacak çeşitli imkan ve olanaklarla hayatımızı daha kolay hale getirmemiz mümkün. Bunu sadece bizler için değil yaşayan her bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunu düşünerek yapılmasını arzu ederim. Engellilere armağan edilen bu günün sadece bir günde sınırlı kalmaması tüm yıl boyunca hassasiyet gösterilerek engellerimiz kaldırılması dileği ile.”

Sağlık Sen Engelliler Komisyonu önderliğinde 3 Aralık saat 19.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde engelli çalışanların sorunlarının masaya yatırılacağı ve çözüm önerilerinin sunulacağı “Sağlıkta Seninle Engelleri Kaldırıyoruz” adlı program gerçekleştirilecek. Programa ayrıca Yetenek Sissiziniz Finalisti görme engelli Bilal Göregen katılacak. 

 

Editör: TE Bilişim