(TÜMSİAD) Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Erdinç, Burundi Cumhuriyeti Ülkesindeki işadamlarının daveti üzerine geldiği ikili iş görüşmelerinden sonra ülkenin Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunzıza ile Ngoza şehrindeki ofisinde görüştü.

Engiz, görüşmede Tümsiad'ın Türkiye'de 52 Şubesi, Avrupada 38 ve Pakistanda şubeleri olan 12.000 üyesi ile uluslararası bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek,  yapılan çalışmaları faaliyetleri işadamlarının hangi sektörler de işler yaptığını anlattı. Engiz,  “Ülkenizde inşaat sektöründe ortaklı yatırım yapacaklarını desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Burundi Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nkurunzıza, “Ülkemize geldiğinize çok memnun oldum. Sizin Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'ı sevdiğini, Türkiye'yi sevdigini ve aynı kaderi paylaştığını söyledi. Sizlerin ülkemize yatırım yapması üretim transferi yapmanız ve bizim vatandaşlarımız la ortak yapmanız memnuniyet vericidir “ diye konuştu.

Tümsiad Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, ziyaret anısına Burundi Cumhuriyeti Başkanı Pierre Nkurunzıza' ya Tümsiad'ın el işlemeli tabağını hediye etti.

Editör: TE Bilişim