AB Endüstriyel SimbiyozProjesi Koordinatörlerinden James Woodcock ileEOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, AB Endüstriyel SimbiyozProjesi çalışmaları üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (EOSB), iyi uygulama örneklerini oluşturduğu, çevre altyapısıyla uzmanlık ve OSB’de faaliyet gösteren tesisler arasında oluşan sinerjiler için koordinasyon desteği verdiği AB Endüstriyel SimbiyozProjesi çalışmaları için Birleşik Krallık International Synergies (ISL) firması proje koordinatörlerinden James Woodcock, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva ve EOSB Müdürü Erhan Tatar’ı ziyaret etti.  

EOSB’de faaliyet gösteren firmaların sürdürülebilir üretim ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunan endüstriyel simbiyoz (kaynakların paylaşımı) alanındaki iyi uygulama örnekleri ve potansiyel sinerjileri James Woodcock ile değerlendirildi. Bunun yanı sıra EOSB YönetimKurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayvaile Ulusal Endüstriyel Simbiyoz Programının Türkiye’de nasıl uygulanabileceği ve OSBÜK ve Organize Sanayi Bölgeleri ile bu kapsamda nasıl bir işbirliği kurulabileceği karşılıklı görüşüldü. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin bu konuda hâlihazırda mevcut ve planlanan çalışmalarıyla sağlayabileceği katkılar değerlendirildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, AB Endüstriyel SimbiyozProjesi’nin önemine vurgu yaparak “Ülkemizin geleceği için çok önemli bir proje. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak projenin her zaman takipçisi olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim