Tez Koop İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu’nun Erişim Çağrı Merkezi’nde sürdürülen sendikal örgütlenme konusunda basın açıklamaları yaptı.

 Eskişehir’de yapılan basın açıklamasında konuşan Tez Koop İş Sendikası Genel Örgütlenme sekreteri Çağdaş Duyar, yaklaşık 150 bin kişinin çalıştığı çağrı merkezlerinde olumsuz çalışma koşullarına karşı sendikalı ve toplu sözleşmeli güvenceli bir yaşam için örgütlenme sürecini başlattıklarını söyledi.  Sendikal örgütlenmenin yoğun biçimde yürütüldüğü ve son aşamaya girdiği çağrı merkezlerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nin Ankara, İstanbul ve Eskişehir birimlerinde sürdürülen örgütlenme çalışmalarının işveren temsilcilerinin baskı ve tehditleriyle engellenmeye başlandığını öne süren Duyar, “Ülkemizin en önemli finans kurumlarından Türkiye İş Bankası’nın iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nin birim yöneticileri ikna odaları mantığı ile işçileri köşeye çekmekte, sendikal çalışma ile ilgili tehditler savurmakta, sendikamızdan istifaya zorlamakta, geçmişe dönük asılsız, kanıtsız ve dayanaksız tutanaklar ile bir çok çalışanı işten çıkartmak istenmektedir. Baskılar artık bunlarla sınırlı tutulmamakta çağrı merkezi çalışanlarının çalışma ve yaşama koşullarını değerlendiren ve sendikamız tarafından dağıtımı yapılan ‘Çağrı Merkezinde Çalışmak’ adlı kitap, Erişim Çağrı Merkezi yöneticileri tarafından toplatılmaya başlanmıştır” dedi.

Banka ve Erişim Çağrı Merkezi yöneticilerine seslenen Tez Koop İş Sendikası Genel Örgütlenme sekreteri Çağdaş Duyar şunları söyledi:

“Erişim Çağrı Merkezi çalışanlarını sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine geçene kadar örgütlenme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm engellemelere, açık ve kapalı baskılara rağmen bunu Erişim Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte aşacağız.

Biz çalışanların yasal haklarını her yerde, her zaman, her koşulda koruyacağız. Onların güvenceli bir çalışma ortamında ileri kazanımlarla çalışmaları için her türlü özveride bulunmaya kararlıyız.

Karamsarlığımız ve umutsuzluğumuz yok.”

Burada yapılan basın açıklamasında da Türk İş Eskişehir İl Temsilcisi Orhan Demir’de bir konuşma yaptı.

Editör: TE Bilişim