Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Eskişehir Gazeteciler Cemiyetinin düzenlemiş olduğu Medya Başarı ödüllerinde ödül alan gazetecilerle bir araya gelerek, tebrik etti.

Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafede düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında konuşan Tambova gazeteciliğin çok meşakkatli bir meslek olduğu söyleyerek, “Siyasi yaşamımda basını, hiçbir zaman salt basamak atlama aracı, gazetecileri de sadece bizleri gündeme taşıyan kişiler gibi görmeyen birisi olarak şunu ifade etmeliyim.Böyle bir ortamda doğru ve güzel haberler yapan ve bu haberleri Eskişehir Gazeteciler Cemiyetinin, Medya Başarı ödülleriyle taçlandıran Eskişehir Basınının değerli temsilcileri, sevgili gazeteci arkadaşlarımı kutluyor, mutluluklarını da yürekten paylaşıyorum. Unutulmamalıdır ki! basın özgürlüğü olmasa da aslında basın özgürlüktür” dedi.

TOPLUM İKİ KUTUPLU YAPIYA MAHKUM EDİLDİ 

24 Haziran seçimlerine değinen Tambova, “ Herkesin malumdur aslında ve toplumların siyasi anlamda baskı altında olduğu dönemlerde, en büyük zorlukta yine basın emekçilerimizin omuzlarındadır. Bugün Ülkemizin içinde bulunduğu hem toplumsal, hem de ekonomik yıkıntıya, yazık ki yapılacak olan erken seçimde çare olmayacaktır.  Zira ekonomik tablo günden güne kötüleşmekte, toplum da adeta iki kutuplu bir yapıya mahkûm edilmektedir. Böylesi siyasi kargaşa ortamlarında basın mensuplarımızın üzerindeki baskı çok daha yoğun olmaktadır.  Çünkü topluma doğru haberleri yansıtması, çoğu zaman iktidar ve güç sahipleri tarafından engellenmektedir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim