Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, doğada erozyonla mücadelede Atripekx bitkisinin kullanılmasını istedi.
Doğada az yağış alan yerlerde, Amerikan çalısı olara bilinen Atrkiplek Bitkisinin Eskişehir bölgesinde kullanılmasını isteyen Sümer, “Konya Karapınar ilçesinde 5 yıl önce dikimi yapılarak kullanıldı ve erozyonla mücadelede başarılı neticeler alınmıştır. Derin kökleri sayesinde sorunlu ve tuzlu alanlarda yetişebilen, su istemeyen, soğuya dayanıklı uzun süre yeşil kalabilen Amerikan çalışısı bugün Amerida, İran ve Avustralya’da başarı ile kullanılmaktadır” dedi.
Atriplex Bitkisi geniş kökleri nedeniyle toprağı örtmesinden dolayı rüzgar erozyonunu da engelleyen Sümer şunları söyledi:
“Bu bitki az yağış alan yerlerde hayatta kalmayı başarmakta ve büyümektedir. Konya Toprak Araştırma Enstitüsünde yapılan çalışmalarda başarılı neticiler alındı. Eskişehir Tarımsal Araştırma Enstitüsünde, Eskişehir’de kırsal alanlarda bu çalışmaları yapabilir. Özellikle rüzgar erozyonu olan meralarında bu çalışmalara girilmelidir. “
 
Editör: TE Bilişim