Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği ve TÜRKONFED üyesi (ESİAD), 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimi için Eskişehir’in beklentilerine yönelik açık çağrı yaptı.

ESİAD Başkanı Aydın Bandırma, seçim sonrasında Eskişehir ve İş Dünyası için beklentilere yönelik hazırlanan açık çağrının yanı sıra, seçilecek tüm vekillere ve hükümete Eskişehir’in faydasına olacak tüm konularda ESİAD adına destek sözü verdi.

24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin Eskişehir ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni eden ESİAD, seçim sonrasında Eskişehirli sanayici ve iş adamlarının Eskişehir’i mecliste temsil edecek milletvekillerinden ve kurulacak hükümetten beklentilerini açık çağrı ile duyurdu.

Ülkemiz için iş dünyasının beklentilerinde önceliğin ekonomik reform adımlarının atılması, enflasyonun düşürülmesi, büyümenin yükseltilmesi için ciddi adımlar atılması, döviz ve faiz artışının kontrol altına alınması ve güven ortamı tesis edilmesi olduğunu vurgulayan ESİAD, OHAL’in kaldırılmasının bunun başlangıcı olacağını belirtti. 

Eskişehir’in, Forbes Dergisi’nin yaptığı araştırmada ve Mayıs 2018 sayısında açıkladığı yaşanabilir kentler sıralamasında 1. sırada yer alırken, marka becerisi ve yenilikçilikte 18., ticaret becerisi ve üretim potansiyelinde ise 33. sırada yer aldığını belirten ESİAD, her alanda üst sıralarda yer almak ve Eskişehir ekonomisinin büyümesi için şehre yapılacak katkılarla ilgili milletvekilleri ve hükümetten beklentilerini sıraladı.

İşte ESİAD ve Eskişehir’ linin Beklentileri

-Her alanda üst sıralarda yer almak için kurumlar arası diyalog daha da geliştirilmelidir. ESO, EOSB, ETO, ETB, SİAD’lar, üniversiteler, belediyeler, vilayet ve siyasiler birlikte çalışma yapmalıdır.

-Havacılık, Seramik ve Raylı Sistemler kümelenmelerine vekiller ve hükümet daha fazla destek vermelidir.

-ESİAD’ın daha önce yaptığı çalıştayda da ele alındığı gibi ara eleman sorununu çözmek ve yetişmiş insan gücünü sağlamak için meslek liselerinin etkinliği arttırılmalıdır.

-Eskişehirspor’un sorunları ile daha yakından ilgilenilmeli, Kurumsallaşması sağlanmalı, amatör spor dallarına destek konusunda duyarlı olunmalıdır.

-Eskişehir turizmi için planlanan Termal Turizm için gerekli adımlar atılmalı, Kızılinler projesi hayata geçirilmeli, Frig Vadisi bir turizm kaynağı haline getirilmeli, Kongre ve Fuar turizmi Eskişehir’de ön plana çıkarılmalıdır.

-Eskişehir ilçeleri, bölge ekonomisine katkı sağlayacak şekilde desteklenmelidir. Beylikova TDİ Besi OSB gibi projelerin diğer ilçelerde de hazırlanması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Modern ve büyük tarım işletmeleri kurulmalı, hayvancılık, seracılık ve organik tarım konularında destekler verilmelidir.

-Yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi, yüksek teknoloji altyapısına ulaştırılmalıdır. Eskişehir’deki tüm üniversitelere ESO, ETO, EOSB’nin katkılarıyla yazılım üssü yatırımları yapılmalı, halihazırda yapılmış olan yatırımlar geliştirilmeli ve Eskişehir bir yazılım üssü haline gelmelidir.

-Eskişehir uçak seferleri yeniden ele alınmalıdır.

-Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 2019 Eğitim Başkenti Eskişehir projesinin takipçisi olunmalıdır.

-Yabancı yatırımcıların Eskişehir’e gelmeleri için siyasilerin önderlik yapması gereklidir.

-Milli Yüksek Hızlı Tren, Milli motor gibi önemli projelerin Eskişehir sanayisi için TÜLOMSAŞ’la birlikte geliştirilerek şehrimizde üretilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

-ESİAD’ın da üyesi olduğu Eskişehir Yerli Otomobil Platformu desteklenmelidir.

-Halk ve iş dünyası, Eskişehir’de yapılması gündemde olan Termik Santral’in şehrimize getireceği artılar, eksiler ve olası çevre problemleri ile ilgili bilimsel verilerle bilgilendirilmelidir.

-Gemlik demiryolu ve EOSB demiryolu hattı bağlantısı projesi en kısa sürede hayata geçirilmelidir.

-Eskişehir Kuzey çevreyolu projesinin hayata geçirilmesi için adımlar atılmalıdır.

ESİAD’dan Seçileceklere Destek Sözü

Eskişehir ekonomisinin büyümesi ve yaşanabilir kentler sıralamasındaki önderliğini koruyabilmesi için yukarıda listelenen konularda, milletvekillerine ve hükümete açık çağrı yapan ESİAD, tüm maddelerle ilgili üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarının da altını çizdi.  ESİAD Başkanı Aydın Bandırma, “İş dünyasının, kurulacak hükümetten ve Eskişehir milletvekillerinden beklentileri bunlardır. Yaptığımız araştırma sonucu belirlediğimiz ve açık çağrıda bulunduğumuz tüm maddeler ile Eskişehir’in faydasına olacak tüm konular için ESİAD, harekete geçmek ve ne gerekiyorsa yapmak için hazırdır “ dedi.

Editör: TE Bilişim