Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşanın 21 Haziran 1920 tarihinde Eskişehire gerçekleştirdiği ilk ziyaretin 101. yıldönümü  Eskent Derneği tarafından  Hamamyolunda düzenlediği etkinlikte kutladı.

Büyük ebatta Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle yapılan fonun önünde Atamızın birebir ölçülerinde yaptırılan görsel vatandaşaların büyük ilgisini çekti, Atatürkün sevdiği türküler ve Eskişehir Türkülerinin çalındığı kutlamada vatandaşlar açılan anı defterinede duygularını yazdılar.

Eskent Dernek Başkanı Gürol Yer yaptığı açıklamada; “Büyük Türk Milletini yokoluşun eşiğinden çekip alan siyasi, askeri dehası ve millet sevgisiy le kendisine duyulan inanç ile güveni pekiştirip cumhuriyet sisteminde dünyanın mazlum milletlerine umut ve örnek olacak bir devlet kuran Atamızı minnetle yad ediyoruz.

Gerek kurtuluş savaşı sürecinde gerekse sonrasında vefatına kadar 23 kez şehrimizi şereflendiren Atamızın Anadolu da en fazla geldiği şehir Eskişehir dir. Cumhuriyet kentinin yaşayanları olan bizler bu onur ve gururu fazlasıyla yaşıyoruz ve Atatürk ilke, inkılaplarına bağlılıkla yolunda tavizsiz duruş ile yürüyüşümüze devam ediyoruz.

Durmadan dinlenmeden de  edeceğiz ve onun iltifatının verdiği duyguyla ona layık olmak için çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.

Vesileyle başta ebedi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, dünden bugüne vatan, millet, mukaddesiyat uğruna şehadete eren tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Büyük Atatürk ün ömrünü vakfederek kurduğu Cumhuriyet ve Devlete eğilmez başımız ve ölümsüz düşümüzle mensubiyetinin şerefini yaşadığımız Milletimize aidiyetle hizmet bizlere nasip olsun diyorum.”dedi.

Editör: TE Bilişim