Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hamamyolu’nda Çanakkale Zaferinin 103 yıl anma etkinliğinde Çanakkale ve terörde şehit olanların fotoğraflarını içeren bir fotoğraf sergisi açtı.

Eskent Derneği Kültürel Çalışmalar birim sorumlusu Fahri Er, Eskişehirli Binbaşı Mithat Dunca’nın da şehadet mertebesine erdiğini  belirterek “Milletimizin ve şehrimizin başı sağolsun diyor, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Büyük Türk Milleti var olduğu ilk günden bugüne daima beka mücadelesinde olmuş ve  hiç düşmanı eksik olmamıştır. Bizi farklı kılan yaradan bizlere iman ihlas ve kudret ile düşmanlarımızla mücadele azmini daimi nasip etmiştir” dedi.

Çanakkale Zaferinin anıldığını belirten Er şunları söyledi:

“Dün dedeleri Çanakkale’de şehadete gözünü kırpmadan, dönmeyi düşünmeden yürüyen Türk Milletinin gurur kaynağı torunları bugün Afrin’de aynı düşmanın isim değiştirmiş, kılık değiştirmiş olanlarıyla mücadele etmekte, kendilerini gözünü kırpmadan feda etmektedirler.

Büyük Türk Milleti var olsun diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet yaşasın diyoruz ve Çanakkale’de dedeleri ile Afrin’deki, Güneydoğudaki torunları buluşturduğumuz foto ve belge sergimizi açıyoruz. Diyoruz ki Ne Mutlu Türküm Diyene diyoruz ki minnet olsun bize bugünleri bırakan şanlı ecdada.”

               

Editör: TE Bilişim