TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TTB, TMMOB, KAMU SEN, BİRLEŞİK KAMU İŞ üyesi işçi ve kamu emekçileri Soma’da ölen maden işçileri için   Eskişehir’de yürüdü.

Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde bir araya gelen işçi ve kamu emekçileri örgütleri üyeleri kurum binası önüne çelenk koyarak işçi ölümlerini lanetledi.

Tertip komitesi adına konuşan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım, Soma’da maden işçilerinin ölümünün kader olmadığını cinayet olduğunu söyledi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yıllardır sendikaların uyarı ve önerilerde bulunduğunu anımsatan Dr. Yılmaz, iktidarların kulak asmadığını ifade etti. İş cinayetlerinin patronların kar hırsıyla, taşeron firmalarının katkılarıyla meydana geldiğini belirten Yılmaz, “İşçi sayısını azaltarak bir işçiye daha çok iş yaptırma, tecrübeli işten çıkarıp daha ucuza yeni ve tecrübesiz işçi çalıştırmaya yeğlediler. Madende ölen işçiler arasında 15 yaşındaki çocuğun ne işi vardı” diye sordu.

Her türlü güvenlik önlemi için harcanan parayı kısma, işçi güvenliği ve sağlığı kurallarına uymama, maliyeti azaltma gibi uygulamaları anımsatan Yılmaz, “İşçinin hayatı, emeği sudan ucuz” dedi.

Daha sonra yüzlerce işçi SGK kurumu önünden yürüyüşe geçerek Espark önüne kadar yürüdü. Yürüyüşçüler, attıkları sloganlarla , taşıdıkları dövizlerle iktidar partisine tepkilerini dile getirdiler. Yürüyüş sırasında vatandaşların da alkışlarla desteklediği gözlemlendi. İşçiler Espark önünde bir çok Eskişehirli ile bir araya geldi. 

Editör: TE Bilişim