AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, çıkarılması planlanan "Avukatlık Yasa Taslağı"nda bulunan bazı maddelerin mesleği ciddi anlamda tehdit ettiğini öne sürdü. 
Adliye Sarayı önünde bir grup avukatla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Rıza Öztekin, Avukatlık Yasa Taslağı hakkında konuştu. Mevcut Avukatlık Yasasının eksikliklerinin bulunduğunu ifade eden Öztekin,
"Mevcut Avukatlık Yasasında avukatlar yargının kurucu unsuru olarak görülüyor. Ama uygulama bambaşka. Adliyelerde cübbeleri yırtılan, yaka paça sürüklenen avukatları gördük. Mesleğimiz savunmanın yanında hak arama mesleğidir. Artık savunmayı savunmak zorunda kalıyoruz. Her gün hak aramamızın önüne engeller konuluyor. Oysa aradığımız haklar bize değil, vatandaşlara ait. Yani aslında engeller onların önüne koyuluyor. Dolayısıyla yeni bir avukatlık yasasına ihtiyaç yoktur. Başta sınav olmak üzere sıkıntılı bazı hükümlerin değiştirilmesi ve yasayı uygulamamakta direnenlere getirilecek cezai yatırımlarla sorun çözülebilir. Mesleğimizi kısa bir süre içinde yok edecek bu düzenlemeyi çok tehlikeli buluyoruz" dedi..
 
Editör: TE Bilişim