Hayata geçirdiği projelerle yurt içinde ve yurt dışında adından sıkça söz ettiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi son olarak, Türkiye İtibar Akademisi tarafından yapılan araştırmada en itibarlı büyükşehir belediyelerinden biri oldu.

Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen araştırmada aralarında holdingler, enerji, eğitim, restoran, özel hastane, unlu mamuller, bankacılık, sigorta, turizm, belediye otomobil, hazır giyim, gıda, ilaç  gibi sektörlerdeki şirketlerin itibarı ölçüldü. Türkiye çapında 12 bin kişinin katıldığı araştırmada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi en itibarlı büyükşehir belediyelerinden biri oldu. Türkiye İtibar Akademisi araştırmalarına göre Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir ve Konya Büyükşehir Belediyeleri ile Kadıköy, Nilüfer, Ovacık ve Şişli belediyeleri itibarlı belediyeler arasında yer aldı.

Türkiye genelinde tesadüfi seçim metotları ile belirlenen 12 bin kişinin telefonla arandığını belirten Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Hakan Büyüklü “Dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan bu modeli biz Türkiye’nin yapısal özelliklerine uyumlu olarak yeniden düzenledik ve ülkemiz insanının çok önem verdiği güven ve gönüldaşlık kavramlarını araştırmaya dahil ederek 8 kademede itibarı ölçtük” dedi.

Editör: TE Bilişim