Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen toplantıda oda başkanları ile bir araya geldi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in yaptığı açılış konuşması ile başlayan buluşmada oda başkanları Başkan Kurt’a istek ve beklentilerini anlattı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Odunpazarı’nda yer alan yeni hizmet binasında gerçekleşen toplantıda esnaf temsilcilerine hazırladıkları sunumla esnafların tespit edilen sıkıntılarını anlatan Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Fikret Uysal, esnafların dikkat etmesi gereken konulara dikkat çekerek, yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada kent için önemli kararları esnafın katkılarıyla alacaklarını söyleyen Başkan Kurt; “Biz ne düşünüyorsak siz bunu bilmelisiniz, bu nedenle düşündüğümüz her projeyi sizlerle paylaşacağız” dedi.

 

SEMT PAZARLARI SORUNUNU BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Konuşmasında ilk olarak semt pazarları sorununa dikkat çeken Başkan Kurt; “Semt pazarları ile ilgili gelen en büyük şikayet temizlik konusunda. Bu konuda poşet sistemini daha aktif hale getirirsek sorunu büyük ölçüde çözeceğiz” dedi.

 

ÇARPA’NIN TAŞINMASI KONUSUNDA HEP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Çarpa ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Kurt; “Çarpa’da sebze ile ilgili büyük bir şikayet yok. Çünkü temel ihtiyacı karşılıyor. Ancak tuhafiye bölümü Eskişehir esnafının zararına işliyor. Hamamyolu’ndaki esnaf para kazanamıyor. Asarcıklıdaki esnaf para kazanamıyor. Onların yapacağını Çarpadakiler yapıyor” ifadelerine yer verdi.

 

GELEN ESNAFIN 4 TE 1’İ YABANCI

Çarpa’da tuhafiye kısmında stant açan 4 kişiden birinin yabancı olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt; “ Bu iş 3 kişinin tekelinde. Bunu tespit ettik. Gelenler Eskişehir’li değil. Biz gerekli olan cezai işlemi uygulayacağız. Bu konuda bize destek olun. Eskişehirliler bu sorunu kendi aralarında çözer” dedi.

 

GÖKMEYDAN’DA GENİŞ BİR ALAN VAR

Gökmeydan’da yer alan Pazar alanının oldukça geniş olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt;                    “ Gökmeydan da geniş bir yer var. Kimse rahatsız olmaz. Biz bu alanın üstünü de kapatacağız.                   Çarpa 7-8 sokağı işgal edeceğine, tek bir noktada Eskişehirlilere başarı ile hizmet verebilir” diye konuştu.

 

 

AVM’LERLE MÜCADELE EDİLMELİ

Yerel esnafın AVM’lerle mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt; “ Bunu Taşbaşından başlatıyoruz. Önce cephelerin düzenlenmesi lazım. Bu konuda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onlar da sıcak bakıyor” dedi.

 

 TAŞBAŞININ ÜSTÜ KAPANACAK

 

Bölge esnafının Taşbaşı’nın üstünün kapanması ile ilgili istekte bulunduğu belirten Başkan Kurt; “Bu konuya biz de sıcak bakıyoruz. Türkiye’deki örnekleri yakından inceledik. Yapılacak çalışma sonunda bölgede ticaret süresi uzayacak ve esnafımızın geliri yükselecek” ifadelerine yer verdi.

 

 Taşbaşı ile ilgili Eskişehir Ticaret Odası’nın ve Eskişehir Genç İş Adamları Derneği’nin bir çalışması olduğunu vurgulayan Başkan Kurt; “Bu konuda siz de bir çalışma yapın. Hep birlikte Hamamyolu’nu ve Taşbaşı’nı bir cazibe merkezi haline getirelim” dedi.

 

KÜÇÜK SANAYİ ODUNPAZARI’NIN MERKEZİ OLACAK

 

Konuşmasında Küçük Sanayi Sitesi’nin Odunpazarı’nın gelişmeye açık tek noktası olduğunu kaydeden Başkan Kurt; “ Sanayi çarşısı ile ilgili desteğinize ihtiyacımız var. Bize destek olun. Bölgede kimse zarar etmeyecek. Rant tamamen hak sahiplerinin olacak” ifadelerine yer verdi.

 

HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

 

Küçük Sanayi Sitesi sorununu mutlaka çözmeliyiz diyen Başkan Kurt; “ Yılbaşına kadar ihale çalışmasını yapıp, proje çalışmalarına başlayacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim