Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir’de inşa edilen Gündüzler Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Baraj tamamlandığında 12 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Eskişehir merkezde inşa edilen Gündüzler Barajı 8,3 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak. Temelden 65 metre yükseklikte tesis edilen barajın 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 12 bin dekar zirai arazinin suya kavuşturulacağı Gündüzler Barajı sayesinde ülke ekonomisine yılda 5 milyon 561 bin lira katkı sağlanacak ve 2 bin 931 kişiye de ek istihdam alanı oluşturulacak.

“Çiftçilerimizin aynı topraklardan daha fazla gelir elde etmelerini sağlayacağız”

Bakanlığa ait şantiyelerin ülke genelinde aralıksız çalıştığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Gündüzler Barajı inşaatı da diğer işlerimiz gibi hızla ilerliyor. Projeyi hizmete aldığımızda bölgedeki zirai arazileri suyla buluşturarak Eskişehirli çiftçilerimizin aynı topraklardan daha fazla gelir elde etmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim