Eskişehir’de ormanlık alanların içine ve bitişiğine atılan çöp ve molozlar kaldırılıyor. Bir süredir kamuoyunu meşgul eden, basın yayın organlarında da yer alan çöp dökme haberleri üzerine Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü harekete geçerek çöpleri temizletti ve faillerin yakalanması için çalışma başlattı. Çöp dökülen alanlara ise fidan dikimi yapılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, herkesin yüreğini sızlatan gelişi güzel çöp dökülmesi olaylarının bir türlü önüne geçilemediğine vurgu yaparak “Olayın birçok kurumu ilgilendiren yönleri var. Kamu kurumları ile işbirliği yaparak suçluları tespit etmeye çalışacağız. Ekiplerimize talimat verdim, Orman Muhafaza Memurlarımız faili meçhul suç zaptı tutarak konuyu adli makamlara iletti. Koruma ekiplerimize gece kontrolleri yaptıracağız. Ayrıca yaban hayvanlarını izlemede kullandığımız foto kapanlardan kuracağız. Polis ve Jandarma teşkilatımız da mobese kameraları vasıtası ile çöp dökenleri izlemeye alacak. Orman ile karayolu arasına derin çukur veya tümsekler yapılarak araçların girişi engellenecek. Dökülen çöpleri incelediğimizde daha çok ev tadilatlarından çıkan inşaat atıkları ve eski eşyalar olduğunu gördük. Tabi burada belediyelerimize de görev düşüyor. Bu atıklar evlerden alınması veya ücretsiz moloz ve çöp döküm alanları atılmasını sağlamalılar. Biz bir fidanın dalı kırılmasın diye uğraşırken ormanlık alanlara çöp dökmek bize ve Eskişehir halkımıza ihanettir” dedi.

Orman Bölge Müdürü Recep Temel, çöpler temizlendikten sonra yoğun çöp dökülen alanlara toprak işlemesi yapılarak fidan dikileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim