HABER : HAMZA YAZGAN 
 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de bir grup halk otobüsü sahipleri, ücretsiz yolcu taşıma yüzünden yeterli kazanç sağlayamadıklarını ifade ederek akaryakıt alamadıklarını, bu yüzden de araçlarını çalışmadığını belirterek ilgilerden yardım beklediklerini söylediler.
Aralarında Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Altunoğlu'nun da bulunduğu heyet, sorunları çözmek için Eskişehir Valiliği'ne gelerek ilgililerle görüşürken, dışarıda bekleyen yaklaşık 50 kişilik bir grup özel halk otobüsü sahibi ve şoförler gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ücretsiz yolcuların yoğun şekilde otobüsleri kullanmasından dolayı para kazanamadıklarını, bu yüzden de akaryakıt bile alamadıklarını anlatan otobüs sahibi ve şoförler, 65 yaş ve üzeri yolcular ile serbest kartı olanların otobüsleri duyarsızca kullandıklarını ve özellikle okul ve mesai bitimlerinde, ekmek almaya bile otobüs ile gittiklerini iddia ettiler.
Serbest biniş kartı kullanan vatandaşlardan dolayı her otobüsün yaklaşık 3 bin TL zarar ettiğini ifade eden otobüs sahiplerinden Mehmet Karaaslan, “Biz bugün arabalarımızı çalıştıramıyoruz. Şu anda 45 tane araba bağlı mazot alamadığından dolayı. Ve bu sayı gittikçe artıyor. Biz burada mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için belediye ile görüşüldü. Başkanlarımız şu anda vali ile görüşüyor. Yani burada otobüsçüler mağdur. 65 yaştan dolayı, engelli olmadığı halde engelli kartı alanlardan dolayı sıkıntılarımız çok büyük. Şu anda her otobüs, 3 bin TL zarar ediyor” diye belirtti.
HALK OTOBÜSLERİ GÜNDE 15 BİN KİŞİYİ ÜCRETSİZ TAŞIYOR
Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Altunoğlu ise, valilik makamları ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana halk otobüsü sahipleri ile durumu istişare ettiklerini söyledi. Otobüs sahiplerinin mazot alamadıkları için bu görüşmelerin yapıldığını, bunun bir eylem olmadığını belirten Altunoğlu, sorunları belediyeye ilettiklerini, belediye yetkilerinin ise bu sorunları aşacaklarını belirttiklerini ifade etti. Bugün 46 otobüsün mazot alamadıkları için kontak kapattığını, bu sorunun devam etmesi halinde bu sayının giderek çoğalacağını vurgulayan Altunoğlu, “Bizim mazot paramız yok, biz bu halka hizmet etmek istiyoruz, çalışmak istiyoruz. Ama bizim mağduriyetimiz var. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. 65 yaş üstü yolcuların ücretsiz taşınması bizi gerçekten mağdur etmektedir. Hatta bu insanlar günde 1 sefer, 2 sefer değil çok fazla binmektedirler. Bunu da kendi vicdanlarına bırakıyorum. Halk otobüsleri günde 15 bin kişiyi Eskişehir’de ücretsiz taşımaktadır. Bu doğru bir şey değil, etik de değil. Şu anda otobüsçülük sektörü bitmiş durumda. Kârdan zarar etmiyoruz, zarardan zarar ediyoruz şu anda” şeklinde konuştu.
Açıklama sonrası valilik meydanında toplanan grup olaysız şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilişim