AKİT TV'nin Eskişehir ve öğrencileri ağır ithamlarda bulunduğu haber özellikle sosyal medyada büyük tepki topladı. Haberi kamuoyun duyuran CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel bir açıklama yaparak tepkisini gösterdi. Okan'ın açıklaması şöyle; "Bu açıklamayı yapmamak için günlerce bekledim. Bir umudum vardı, belki de bir hayaldi… AKP’li milletvekillerinden, il teşkilatlarından biri çıkıp, genç bir kadın üzerinden kara politika üreten bu hastalıklı zihniyete “DUR” diyecekti; “Eskişehir senin kirli diline kurban edilecek basit bir yer değil” diyecekti, “Eskişehir’de iktidar olmak için böyle basit ayak oyunlarına ihtiyacımız yok” diyecekti… Ama olmadı, AKP beni, bizleri yine şaşırtmadı. 

Eskişehir’in, CHP’nin, Yılmaz Büyükerşen’in ve şahsımın bu kişiler tarafından linç edilmeye çalışılması ne özgürlük anlayışımıza ne de aydınlık yarınlara olan inancımıza zarar vermedi, veremez…

Ahlaksız bir paylaşımın bu noktaya kadar gelebilmesi, Eskişehir’in uyuşturucu, alkol ve ahlaksızlığın batağı şeklinde lanse edilebilmesi, özgürce ve refah içinde yaşayan Eskişehir halkının ve tüm üniversite öğrencilerinin zan altında bırakılabilmesi pek tabi ki CHP’nin değil; AKP zihniyetinin sonucudur.

Bu zihniyetin çizdiği profil; insanların inançları üzerinden nemalanan, farklı düşünceleri ötekileştiren ve hatta hedef gösteren hastalıklı bir kafanın eseridir. AKP Eskişehir teşkilatlarının, AKP’li milletvekillerinin, AKP’li belediye meclis üyelerinin bu hastalıklı zihniyet karşısında sessiz kalması; nasıl bir Eskişehir istediklerini, bir kez daha; açıkça gözler önüne sermiştir. İşin sevindirici yanı ise bunların bu kafayla asla Eskişehir’i kazanamayacak olmasıdır.

Yaşanan bu ayıba, genç bir kadının kirli siyasete alet edilmesine, kişilerin yaşam alanlarına ve haklarına açıkça tecavüz edilmesine sessiz kalarak bir nevi sahiplenen AKP, 2019 hesapları uğruna hastalıklı bir zihniyetin esiri olmayı kendine yakıştırmışsa da; biliyorum ki Eskişehirli hemşehrilerim bu karanlık düşüncelerin şehrimizde yeşermesine asla izin vermeyecektir.

“Sizin dininiz size, benim dinim de banadır” ayetini içlerine sindirememiş AKP ve yandaşlarını; kirli zihniyetleri ve vicdanları ile baş başa bırakıyorum."

Editör: TE Bilişim