Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Şahin Demirci ve Grup Müdürleri, TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz’i ve Yönetim Kurulunu son yapılandırmalarla ilgili ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı Şahin Demirci, söz konusu kanun ile 31 Mart 2018 tarihi itibarıyla ödenmemiş vergi borçlarının gecikme faizi ve zamlarında Yİ-ÜFE oranında güncelleme, peşin ödemelerde, Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim, Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında yüzde 25 İndirim yapılacağını kaydetti. Demirci, taksitli ödeme seçeneği tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim, Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında yüzde 12,5 indirim yapılacağını belirtti. Ayrıca, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi, vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80’e varan indirim, işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, eczanelerde cezasız, faizsiz stok düzeltmei matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, borçları 18 taksitte 36 ayda ödeme imkânı, yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme, vadesi 31.12.2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi gibi çok önemli imkanlar getirildiği belirtildi. Demirci, yararlanmak isteyen mükelleflerin Vergi Dairesi Başkanlığına ve şubelere şahsen veya posta yoluyla başvurabilecekleri gibi Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi üzerinden www.gib.gov.tr, e-devlet, www.turkiye.gov.tr üzerinden başvuru yapılabileceğini söyledi.

Başkan Engiz de yaptıkları çalışmalardan ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Engiz ziyaret anısına 16 Büyük Türk Devletinin para üzerine basılı sembolik bayraklarını hediye etti.

Editör: TE Bilişim