Harun Karacan Eskişehir’de yol ve yapımı denildiği zaman akla gelen isimlerden biri. “1 Kasım 2015 genel seçimlerinden sonra Karacan’ın önderliğinde hangi projeler onaylandı, hangileri ihale aşamasına alındı ve en önemlisi de hangi projeler tamamlanıp hizmete açıldı” sorularına yanıt veren Karacan, bunları tek tek açıkladı. Milletvekili Harun Karacan, ilk olarak Anadolu Üniversitesi yan yolunun çevre yoluna bağlanması sorununun çözülmesinde rol oynadı. Birçok problemin yaşandığı bu yolda arsa sahipleri, Belediye, Karayolları, ESKİ, OEDAŞ ve ESGAZ arasındaki sorunlara çözüm bulan Karacan, bu yolun hizmete açılmasını sağladı.

Gündoğdu Mahallesi Alt Geçidi

Karacan’ın 1 Kasım seçimi öncesi söz verdiği icraatlardan biri de Gündoğdu mahallesinde yapımı yıllarca keşmekeşe dönen alt geçit sorunuydu. Bu yolun da Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ile Eskişehir-Ankara arasında defalarca yapılan toplantı neticesinde geçtiğimiz günlerde hizmete açıldığını kaydeden Karacan, “Büyükşehir belediyesi tarafından çıkış yolları yapımının gerçekleşmesi gerekiyor” dedi.

Eskişehir – Alpu Yolu

İlk etapta Eskişehir – Alpu arası 40 kilometrelik yolun yol yapım ihalesi sonuçlandığını, ihaleyi kazanan firmanın en kısa sürede çalışmalara başlayacağını söyleyen Karacan, bu yolun bitimiyle devamı olan Mihalıççık yolunun projesinin de yapım aşamasında olup ileride ihale edilecekler arasında olduğunu belirtti.

Muttalip Yolu

Bu yolun Anadolu Üniversitesi 2 Eylül kampüsündeki havaalanıyla ilgili prosedürlerin aşılmasıyla yapıldığını belirten Karacan, yolun önemli kısmının bittiğinin sadece üniversiteye giriş ve yan yollarda düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Sarıcakaya – Bolu Göynük (Kuzeyi Güneye Bağlayacak) Yol

Karacan yollara ilişki açıklamaları şöyle sürdürdü: “Basın mensuplarımıza 1. yıl değerlendirme toplantımızda da açıkladığım gibi Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak bu yol benim en büyük hayalim. Önemli olan bunu karayollarının ulaşım ağına aldırmamızdı ve biz bunu başardık. Önümüzdeki yıllarda projesi hazırlanarak ihalesine çıkılacağını ve böylelikle çalışmalara başlanacağını öngörüyorum.

Seyitgazi Yolu

Seyitgazili hemşehrilerimizin ısrarla sordukları yol ise Seyitgazi yolu. Bu yolun da yapımına Afyonkarahisar’dan başlayarak Eskişehir’e doğru olacaktı ama biz bunu Eskişehir’den Afyonkarahisar’a doğru yapılmasını istedik. Bu projede de yolumuz duble yol olarak hemşehrilerimizin hizmetine en kısa sürede sunulacaktır.”

Şehir Hastanesi ve 71 Evler Kavşağı

Hükümetin Eskişehir’e yatırımlarının sadece yollarla sınırlı olmadığını sözlerine ekleyen Milletvekili Harun Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz ki bu yılın sonuna yetiştirmeyi düşündüğümüz 1081 yataklı şehir hastanemiz faaliyete geçecek. Hastanemiz bölgesel olacağı için yoğunluğu düşündüğümüzde buraya bir kavşak yapımı ile trafiği rahatlatmayı düşündük. Ayrıca OSB’den gelen araçlarımızın 71 Evler tarafına dönüşünü de açtığımızı düşündüğünüz de bu kavşak yapımı gerçekten çok önemli olacak. Ayrıca burasının yapım çalışmalarında ilk kepçeyi de ben vurduğum için kendimi mutlu hissediyorum.

Sarıcakaya Yolu

Raylı, otoyol ve havacılık sektörüyle ülkeyi buluşturan bir kavşak konumunda olan şehrimize hükümetimiz tarafından projesi bitmiş ve yapım aşamasında olan bir çok yol çalışmalarımız mevcut, bunlardan bazıları Sarıcakaya yolumuz, 22 kilometre bölünmüş, 17 kilometresi genişletilmiş yol, Çukurhisar-İnönü yolu 10 kilometrelik bu yolun da duble yol yapımı proje çalışmaları başladı. Ayrıca Çukurhisarlı hemşehrilerimizin çevre yolundan mahallelerine girişte yaşadıkları sıkıntıyı da kavşak düzenlemesi çalışmalarına başlayarak bitirmeyi amaçlıyoruz.”

Editör: TE Bilişim