BARO BAŞKANI ÖZTEKİN'İN KONUŞMASININ TAMAMINA HABERİN SONUNDAKİ VİDEODAN ULAŞABİLİRSİNİZ 


AYDIN SARIOĞLU 

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de 2014-2015 Adli Yılı, Adliye Sarayında düzenlenen törenle açıldı. 
Adliye Sarayı önünde düzenlenen etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Başsavcı Vekili Turhan Turunç, Eskişehir Baro Başkanı, Rıza Öztekin, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.
Adliye Sarayı önünde düzenlenen çelenk koyma merasimi ardından konferans salonuna geçildi. Burada yeni adli yıl münasebetiyle konuşan Başsavcı Vekili Turhan Turunç, “Son yıllarda Türkiye’de ve dünyada şiddet ve nefret söylemini bir ifade biçimi olarak ortaya çıktığını ve yaygın olarak kullanıldığını üzülerek görmekteyiz” dedi.
Hukuk ve adalete herkesin ihtiyacı olduğunu belirten Turunç, “İfade özgürlüğüne yönelik bu şiddet ve nefret tehlikesine karşı kamu otoriterleri ile sivil toplum birlikte adım atmalıdır. Kamu kurumlarının yanında yargıya düşen görevler elbette bulunmaktadır. Ancak hukukçu mevcut normlara göre uygulama yapmak durumundadır. Hukuk devletinde yapılan her işlevin ve eylemin hukuksal dayanağı oluşturulmalıdır. Hukuksuzluk anarşiyi de beraberinde getirir. Dolayısıyla hukuk ve adalete herkesin ihtiyacı vardır. Toplumlarda da devlete duyulan ihtiyaç, adalete olan ihtiyaca bağlı olarak gelişmiştir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim