Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Şoförler Odası Kırmızı Salonda düzenlenen yemeğe; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hacı Şahin, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları ve gazi yakınları katıldı.

Çarşı Camii İmamı Nejat Kaplan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptırdığı yemek duasının ardından programda bir konuşma yapan Vali Çakacak, şehit ve gazilere, hem bugünkü neslin hem de gelecekteki neslin çok şey borçlu olduğu söyledi.

"Sizler bu millete emanetsiniz"

Şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Çakacak, şehit yakınlarının ve gazilerin bu vatan için çok önemli olduklarını bildirdi. “Bu cennet vatanımızda huzur ve refah içerisinde yaşıyorsak, bu aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir” diyen Vali Çakacak, “Devletimiz, her zaman sizlerin yanındadır. Bizlerde devletin görevlisi olarak, bu vatanın evlatları olarak her zaman sizlerin yanındayız. Sizler bu millete emanetsiniz. Bu kutsal toprakların vatan olması için milletimiz birçok şehit vermiştir. Atalarımız büyük bedeller ödeyerek buraları vatan yaptılar ve bizlere emanet ettiler. Bizler de bu yüce milletin bir evladı olarak, fertleri olarak emanete en iyi şekilde sahip çıkmak zorundayız. Çünkü görüyoruz ki, bu güzel vatanımıza geçmişte birçok saldırılar oldu, günümüzde de oluyor, gelecekte de olacaktır. Ama bu milletin, vatanını savunacak evlatları var. İşte o evlatlar, vatan söz konusu olduğunda, vatanın bekası söz konusu olduğunda, “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” olurum düşüncesi ve iradesiyle her şartta vatanına sahip çıkmıştır, bugün de, gelecekte de sahip çıkacaktır" dedi.

"Her zaman bir, beraber ve güçlü olmak durumundayız"

Bizi biz yapan değerlerin başında vatan ve millet sevgisinin geldiğine vurgu yapan Vali Çakacak, “Hepimiz, Türk milletinin birer evladıyız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek her zaman bir, beraber ve güçlü olmak durumundayız. Bu vatanı bizlere emanet eden kahraman gazilerimizi, aziz şehitlerimizi bir kez daha bugün minnetle şükranla anıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi saygıyla minnetle anıyoruz. Hayatta olan kahraman gazilerimize, ailelerine ve şehit ailelerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, tekrar davetimize icabet ettiğiniz için hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük de, bu anlamlı günde gaziler onuruna verilen yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim