MUSTAFA KAPLAN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de, Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrası meydana gelen olumsuz durum protesto edildi. 
Artvin’in Hopa ilçesinde 2 gün önce aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi sel suyunda kayboldu. Yaşanan olaylar üzerine Eskişehir'de, Üniversite Caddesi üzerinde toplanan Eskişehir Halkevleri ve Kolektif grubu üyesi yaklaşık 50 kişi burada, sel felaketi sonrası ortaya çıkan tabloyu protesto etti. Grup, ellerinde tuttukları afiş ve çeşitli yazıların yazıldığı dövizlerle sloganlar atarak, Hopa ilçesinde yaşanan acı tablo karşında tepkilerini dile getirdi. Ardından grup adına basın açıklaması yapan Sibel Koca, Hopa’da 10 insanın taşkın ve heyelan sonucu yaşamını yitirdiğini, 2 insana da halen ulaşılamadığını belirtti. Koca, “Acımız büyük ama öfkemiz daha büyük. Hopa’da evler yıkılmış, caddeler, sokaklar köy yolları sular altında. Heyelan nedeniyle evlerin alt katları toprakla dolmuş durumda. Elektrik ve su yok. Sahil yolu çöp dolu, yol nedeniyle denize ulaşamayan sular birikiyor, ayrı ayrı su yatakları oluşuyor. Halk köy yollarını kendisi açıyor, arama kurtarma çalışmalarını kendisi yürütüyor. Evleri ve dükkanlarını kendisi boşaltıp temizlemeye çalışıyor. Bu yaşananlar ilk değildir. Çernobil katliamının izleri yıllardır Karadeniz halkının sağlığını tehdit etmiştir. Rant için yapılan bu projelerin hepsi Karadeniz’in asi ırmaklarına, derelerine vurulan birer kelepçedir ve doğabilecek afetlerin sebebi olacaktır” şeklinde konuştu.
Ayrıca Koca, yaşanan felaketin nedeninden bahsederek, “Hopa’da yağmurun sel felaketine dönüşmesi, bu felaketin ölümlerle sonuçlanması dere yataklarının imara açılmaması gerektiğini bir kez daha büyük bir acıyla göstermiştir. Hopa’da arama kurtarma çalışmalarının da gerçekleşmemesi olası acil durumlara karşı hazırsızlığı da gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilişim