Eskişehir’de, Öğretmenler Günü dolayısıyla, Vilayet meydanında çelenk sunumunun ardından Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nde bir programı düzenlendi.
Eskişehir Vilayet Meydanı’ndaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nde Öğretmenler Günü programı düzenlendi. Düzenlenen programa; Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 1’inci Hava İkmal Komutanı Tuğgeneral Göksel Kahya, Eskişehir İl Jandarma Komutanı J. Albay Uysal Ağaoğlu, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve protokol üyeleri katıldı.
Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Namık Kemal Ortaokulu Müzik Öğretmeni’ni Vedat Çelik’in yazdığı 15 Temmuz Marşı’nın söylenmesiyle başladı ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etme töreniyle devam etti. Yemin etme töreninin ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, daha sonra ise Eskişehir Valisi Azmi Çelik konuşma yaptı.
Eskişehir Valisi Azmi Çelik, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenleri rahmetle yâd ettiğini belirtti. Vali Çelik, “24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimize minnetlerimi sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda kaybettiklerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, mutlu uzun ömürler diliyorum” dedi.
“Bizim hiçbir örgüte, hiçbir şebekeye, hiçbir sapkın ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız yoktur”
Paralel Devlet Yapılanması (PDY) / FETÖ gibi örgütlerin eğitim alanı üzerinden yaptıkları ihanetlere kesinlikle izin verilmeyeceğini aktaran Çelik, “Bizim hiçbir örgüte, hiçbir şebekeye, hiçbir sapkın ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız yoktur. Ülkemize ve milletimize yönelik ihanetlerinin tekrarına da izin vermeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Türkiye için en büyük tehlike ve tehdit, nesillerin çalınmasıdır. Hangi isim altında olursa olsun, hangi iddiayla ortaya çıkarsa çıksın, genç dimağları iğfal etmeyi hedefleyen her girişimle mücadele edeceğiz. Kendi devletine, kendi milletine, kendi tarihine, kendi kültürüne, kendi medeniyetine yabancılaştırılmış, hatta düşman kesilmiş nesiller faciasının tekrarına tahammülümüz asla yoktur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Öğretmenlik Anıları Yarışmasında ilk üç dereceye girenlere hediyeleri verildi ve yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri’nin verilmesiyle program sona erdi.
Editör: TE Bilişim